Nye ferietrender

bh_landscape_pos_rgb_3d1Aldri har vi reist mer enn vi gjør nå og aldri før har så mange reisemål vært så tilgjengelige. – Vi bruker reiser bevisst for å kompensere for vår hektiske hverdag, sier administrerende direktør i Berg-Hansen, Per Arne Villadsen.

Han mener det er tre ferietrender vi kommer til å se tydeligere i årene som kommer:
•Offlineferie
•Luksuscharter
•Fellesferie

Offlineferie
Dette er noe flere søker seg til for å få en skikkelig pause fra hverdagen.

-Vi opplever at folk søker seg til reisemål uten dekning. Det å være utilgjengelig blir nærmest et statussymbol for mange, sier Villadsen og fortsetter;

-Man vil bestige Kilimanjaro og være uten internett og telefon i flere dager, for deretter å belønne seg selv med opphold på luksushotell. Rundreise i Sør-Amerika eller fisketur på Grønland er andre eksempler hvor man får nye opplevelser, samtidig som man er offline fra hverdagen, sier han.

Luksuscharter
Luksuscharter er det andre fenomenet reisebyråselskapet Berg-Hansen har identifisert.

-Vi ser at charterreiser oppstår i ny drakt. Kundene ønsker å bestille charter fordi de kan fly direkte fra Norge til eksotiske reisemål langt borte, med muligheter for å oppgradere flyturen. Samtidig får de god standard på hotellet og bestemmer selv om bostedet skal passe for par eller barnefamilier, sier Villadsen.

Luksuscharter er ofte ganske kostbart sammenlignet med tradisjonell charter.
– Folk er villig til å betale ekstra fordi det både er tidsbesparende på reisen, men også fordi man slipper all planleggingen. Alt er fikset, samtidig som de har valgfriheten, sier Villadsen.

Fellesferie
Fellesferie har fått en ny betydning mener Villadsen.
-Vi ser at folk reiser sammen i større grad enn tidligere. Ofte storfamilien, men også venner. Man reiser sammen, inviteres til venners feriehus, eller sammen leier et sted hvor det er plass til alle. Formålet er å være sammen, og gjøre aktiviteter sammen. Det blir på en måte teambuilding, med sine nærmeste, sier Villadsen.

Han ser også at flere gir gaver i presang.
–60-åringen velger å ta med familien på ferie i stedet for et selskap og det er ikke sjelden vi har foreldre som ringer inn for å bestille bursdagspresang til en storby for seg og sønnen eller datteren, sier Villadsen.

Foto: Berg-Hansen, logo