Ukens navn: Arne Marius Berg

Arne Marius Berg

Arne Marius Berg

Direktør

Britannia Hotel

Arne Marius ble 22. oktober kåret til Årets Unge Hotelier.

– Hva består din arbeidshverdag av?

–Britannia Hotel er et stort hotell med mange avdelinger og da jeg er forholdsvis ny i stillingen så går dagene i å gjøre meg godt kjent med nye kollegaer, gjester og bygningsmassen. Samtidig så er jeg opptatt av å kvalitetssikre at alt er klart for julebordssesongen, implementere Britannia Hotel som en del av Thon Hotels samt at vi skal renovere et av våre serveringsomtåder om noen uker. Kort oppsummert så består arbeidsdagen min av litt av hvert.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste med min stilling er absolutt muligheten til å arbeide med dedikerte og kunnskapsrike kollegaer, muligheten til å utvikle og bygge samt å være del av en av Norges flotteste hoteller.

– Har du noen du har sett opp til?

– Det er flere jeg ser opp til men jeg vil spesielt fremheve Bent Stiansen og Olav Thon. Førstnevnte arbeidet jeg for i flere år før jeg startet i hotellbransjen og han har en lederstil og et engasjement som jeg setter meget høyt og som jeg har lært meget fra. Også Olav Thon, som har bygd opp et konsern med sine egne hender, og står, støtt og uavhengig, mot ytre påvirkninger og med stor selvtillit og teft for det han mener er best. Det står det stor respekt for.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Jeg har ikke vært på Britannia Hotel lenge nok til å oppleve tradisjonene, men jeg opplever at det er et hyggelig kontor hvor alle kollegaene kan komme innom og som er inkluderende, kunnskapsrik og tilgjengelig.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Å skape en møteplass, fokusere på service og vertskap samt være en nettveksbygger og pådriver i næringen mener jeg er positive aspekter med HSMAI

–Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

–Synes HSMAI har gode arenaer fot å møte bransjekollegaer med gode kursholdere, så og opprettholde og videreutvikle HSMAI-dagen osv tror jeg er bra.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Varm sommerdag på hytta i Fredrikstad med min kone Charlotte og barnet vårt Lilje.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Økt rekruttering til håndtverksfagene, bedre rammer for lærebedrifter, ivareta og utvikle håndverksfagene generelt. Legge til rette for at det blir attraktivt å ta en håndverksutdanning. Bedre rammebetingelsene for Hotell- og Restaurantbransjen. Osv.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Tror nok ikke mitt liv er interessant nok til å skrive noen bok, men kanskje noe slikt som «optimisten».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Den går hjem til kone og barn i Oslo til helgen.

– Har du noen spesielle hobbyer?

–Ikke akkurat nå, men går å leker med tanken på fekting eller bueskyting. Blir vel med arbeid og hjem foreløpig.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

–Ønsker alle en fin førjul og Hjertelig velkommen til Britannia Hotel i Trondheim.

Foto: Årets Unge Hotelier 2013, Arne Marius Berg