Stor undersøkelse – Dette irriterer oss på reisen

privatLandets største reisebyråkonsern VIA Egencia har spurt sine kunder hva som irriterer mest på reisen. Forsinkelser, kø og sikkerhetskontrollen topper stadig listen. Manglende eller dårlig nettilgang om bord, er for første gang inne på ti-på-topp listen.

Effektivitet viktigst
Nesten syv av ti svarer at forsinkelser er det verste de kan oppleve, og det er ikke det minste rart, sier Nordensjefen i VIA Egencia, Rune Feltman.

–Forsinkelser, kø og sikkerhetskontrollen har vært det som irriterer mest hver gang vi har gjennomført disse undersøkelsene. Det oppleves som lite produktivt i en hektisk hverdag.

Toleransen for unødvendig dødtid eller det å komme for sent til en avtale er stadig mindre.

–Punktlighet og effektivitet er svært viktig for de som reiser mye, en utfordring som vi ser at både flyplasser og flyselskaper tar veldig alvorlig. Mange planlegger sin hverdag i stor detalj. Uforutsette hendelser kan få betydelige konsekvenser både for en selv og de rundt en, forteller Feltman.

Nettilgangen irriterer
Nettilgang om bord i flyet er et ganske nytt tilbud til de reisende, men mange passasjerer opplever at kapasiteten ikke er god nok.

–De reisende setter stor pris på at man nå kan komme på nett ombord i flyene. Da kan man enten jobbe mer effektivt eller ha tilgang til flere underholdningstilbud. Men samtidig forventer man at kvaliteten er den samme som ellers, og da blir det fort et irritasjonsmoment når kapasiteten ikke er god nok. Det oppleves videre irriterende når et flyselskap reklamerer med nettilgang, men kun har tilbudet tilgjengelig på utvalgte flygninger, sier Rune Feltman i VIA Egencia.

Rangering 2013 (2012 i parentes)
Forsinkelser (1)
Kø (2)
Sikkerhetskontrollen (3)
Støyende barn (6)
Dårlig informasjon på flyplassen (5)
Uhøflige medpassasjerer (4)
Manglende nettilkobling på flyplass (7)
Dårlig mattilbud ombord på flyet (9)
Folk som snakker høyt i mobiltelefonen (8)
Manglende eller treg WiFi om bord på flyet (-)

Om undersøkelsen
VIA Egencia har spurt et stort utvalg reisende om hva som irriterer mest på jobbreisen. Nesten 7000 personer har besvart undersøkelsen. Respondentene ble bedt om å «Rangere de tre tingene som irriterer deg mest under jobbreisen». Det var 12 alternative svar i tillegg til «Annet». Rangeringen er basert på en vekting knyttet til hvor mange som har svart hhv. 1, 2 og 3 på det enkelte svaralternativet. Det er fjerde året på rad at undersøkelsen gjennomføres.

Foto: Rune Feltman