Petter A. Stordalen satser på hjemmebane

sutvde686yi8tnjkhm6pDa Petter A. Stordalen startet i hotellbransjen i 1996, var Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund like ved Porsgrunn det første hotellet han ervervet. Nå, snart 20 år etter, kjøper Stordalen tilbake bygget og renover hotellet. Satsningen innebærer en totalinvestering på 150 millioner kroner.

–Da det ble klart at DNB Næringseiendom ønsket å selge eiendommen i Langesund, så jeg en glimrende anledning til å kjøpe et stykke Nordic Choice historie. Bak beslutning ligger både masse kjærlighet og godt businessvett, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels som driver kjeden Quality Hotels & Resorts.

Totalrenoverer hotellet

Stordalen setter nå i gang en total renovering av hele hotellet. Gjesterom og baderom pusses opp. Det samme gjelder kurs- og konferanselokalene, samt fellesarealer, restaurant og bar. Utearealene skal åpnes opp mot sjøen, med ny terrasse og brygge slik at båter får direkte tilgang til hotellet. Bryggen blir også tilrettelagt for bading og andre vannaktiviteter. Barna har også noe å glede seg til. Hele badeparken får et løft, med blant annet nye garderober. Det blir også anlagt en klatrepark i trærne utenfor hotellinngangen. Nye, frodige grøntarealer skal gjøre inngangspartiet mer åpent og tilgjengelig.

–Hotellet har et stort potensial som destinasjon både for fritidsreisene og for kurs- og konferansegjester. Nå skal denne skjærgårdsperlen skinne igjen, til glede for både byen og tilreisende gjester. Det er sjelden jeg har så stor glede av å bruke mange millioner, sier Stordalen.

Skjerper konkurransen

Nordic Choice, og ikke minst de ansatte på Quality Hotel & Resort Skjærgården, gleder seg stort over at Stordalen er ny eier av hotellet.

-Denne nyheten ble tatt i mot med begeistring og optimisme. Nå skal vi gi jernet for å skape et enda bedre og skjerpa hotellprodukt som kan konkurrere med de beste resortene i Skandinavia, sier Caroline Laurhammer, hotelldirektør ved Quality Hotel & Resort Skjærgården.

Foto: Flybilde over Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund. Foto fra Nordic Choice Hotels