Bli bedre kjent med: Kari Lie

Kari Lie, daglig leder, Engø Gård

Kari Lie
Daglig leder
Engø Gård Hotel & Restaurant

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Min arbeidsdag er veldig variert. Vi har vært – og er – i en prosess hvor vi har gjort en del omstillinger, og fått på plass noen nye systemer. Derfor har mange baller vært i luften, som vi nå har eller er i ferd med å lande. Utgangspunktet mitt er er å tilrettelegge med systemer og gode rutiner, for at alle skal få gjort sin jobb på best mulig måte, samt å følge opp at vi har god kontroll på inntekter og utgifter.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste ved jobben min er at det er veldig varierte dager og arbeidsoppgaver … og nye utfordringer som jeg får testet meg på. Og ikke minst å få jobbe med flotte mennesker og flinke kolleger, som er lidenskapelig opptatt av det de arbeider med. Dette gir meg påfyll, inspirasjon og energi.

– Har du noen du har sett opp til?

– Det er mange som imponerer meg, og som er flinke! I vår bransje ser en hele tiden personer med lidenskap og entusiasme, som legger mye tid i jobben. Det er veldig mange der ute som vil og får til mye, ut fra et vanskelig utgangspunkt. Da jeg har vært en del av fellesskapet De Historiske Hotel og Spisestederi mange år, tenker jeg spesielt på mange personligheter her.

– Men den som har vært et «forbilde» og en mentor for meg i jobbsammenheng, er min tidligere sjef, forhenværende direktør Rasmus Sandnes på Dr. Holms Hotel, som jeg har jobbet lenge og tett sammen med, og som jeg har lært uttrolig mye av!

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Ettersom mange i organisasjonen er nye, har vi ikke fått til så mange tradisjoner, men vi gjør små markeringer i avdelingene, eller større ved oppnåelse av eventuelle målsettinger. Dette jobber vi også med nå, for å styrke samhold og en god team-følelse.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Veldig nytt medlem, siden oktober i år.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Dette er en fin arena å møte bransjekolleger og bygge nettverk, faglig påfyll og kompetanse, samt å få informasjon – og holde seg oppdatert om trender.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– For tidlig for meg å si noe om, må først bli kjent med de tilbudene HSMAI har per nå.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg for meg er å tilbringe tid sammen med datteren min, eller nær familie og/ eller gode venner. ikke nødvendigvis gjøre så mye, men bare være sammen! Lang, god frokost, gode samtaler, gjerne en luftetur, og god middag med godt å drikke. Da er jeg lykkelig!

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Jeg er opptatt av at vi har et godt skoletilbud, samt at alle skoler skal kunne tilby minst ett godt/ordentlig måltid i skoletiden, slik at flere fikk et godt forhold til måltider. Ellers er samferdsel viktig, så raskere fremdrift på vei- og togutbygging, blant annet.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Det har jeg ikke tenkt så mye på, og kanskje ikke så sprek tittel, men «Underveis»?

– Hvor går neste reise privat/arbeid?

– Til Bergen neste helg, for en liten førjulshelg med mine to søstre, som jeg ser altfor sjelden!

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Det siste halvannet året har det blitt mest jobb, men inne i meg lever en liten kunster. som ikke kommer ofte nok ut. Det vil si at jeg innimellom rydder plass til å male, noe som gjør at jeg slapper godt av. Ellers er jeg glad i å reise og å gå turer, gjerne i fjellet.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Alle er hjertelig velkommen til å ta turen ned til Tjøme og Engø Gård, også nå på vinterstid. Stedet er vakkert hele året!

– Ellers ønsker jeg alle en hyggelig og travel førjulstid!