Carlson Rezidor Hotel Group er vertskap for sitt første karbonnøytrale møte

Deltakerne på det karbonfrie Carlson Rezidor-møtet på Radisson Blu Oslo Plaza.

Carlson Rezidor Hotel Group satser på null klimaspor ved å holde karbonnøytrale møter for nordiske hotelldirektører fra Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island, heter det i en pressemelding fra kjeden.

Carlson Rezidor Hotel Group arrangerer sitt aller første karbonnøytrale møte under Multibrand Nordic Meeting, som finner sted på Radisson Blu Plaza i Oslo. Deltakerne på møtet er ledelsen i Carlson Rezidor, og hotelldirektører fra Radisson Blu og Park Inn by Radisson i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Radisson Blu Oslo Plaza var et naturlig møtested, ettersom hotellet var det første som ble Svanemerket i Norge.

Initiativet til karbonnøytrale møter ble lansert av Carlson Rezidor Hotel Group i 2012, og hotellkjeden hevder at slike arrangementer ikke avsetter noen klimaspor på miljøet.

– Carlson Rezidor Hotel Group tar bærekraftig utvikling på alvor. Vi gjennomfører det vi sier, ved å investere i våre egne Meetings Minus Carbon by Club Carlson for Planners Initiative. Dette er en praktisk løsning på veien mot å redusere selskapets karbonavtrykk på det globale miljøet, sier Jan Petter Eilertsen, Area Vice President Nordics i hotellkjeden.

Møtet i Oslo ga en reduksjon i utslipp av karbondioksid på ti tonn. Reduksjonen foregikk gjennom Verified Carbon Standard Credits av vindparker i Kerala i India, kombinert med at det plantes et tre i Great Rift Valley i Kenya for hvert tonn med karbonutslipp.

– Vi håper dette vil inspirere kunder over hele verden, når de booker et møte på ett av våre 1077 hoteller over hele verden, sier Eilertsen.

Initiativet virker slik at man beregner hvor store utslipp hver deltaker bruker på reise og arrangement, ved å ta hensyn til distansen, reisemåte og de da korresponderende CO2-utslippene. Det samlede resultatet fra deltakerne vil bli bidra positivt for det globale øko-systemet og fornybare energikilder.

Foto: Deltakerne på det karbonfrie Carlson Rezidor-møtet på Radisson Blu Oslo Plaza.