Emirates til Norge

Emirates til Norge

Tirsdag 2. september i år starter Emirates opp flygninger direkte til og fra Oslo Lufthavn.

– Dette er et av de raskest voksene flyselskapene i hele verden og vi har jobbet med å få dette på plass over lang tid, sier administrerende direktør ved Oslo Lufthavn, Nic Nilsen.

Selskapet med base i De Forente Arabiske Emirater skal fly fra Oslo Lufthavn syv dager i uken med en Boeing 777-300. Totalt har maskinen kapasitet til å frakte åtte passasjerer på første klasse, 42 på Business og 310 på Economy Class. Totalkapasiteten på ruten er på 220.000 passasjerer i året.

– Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med at Emirates vil starte ruten fra Oslo til Dubai. Dette er helt i henhold til vår strategi om å tilby langdistanseruter til attraktive destinasjoner fra Oslo Lufthavn, sier Nilsen.

Dubai som transferknutepunkt

Fra Dubai tilbyr Emirates et verdensomspennende rutenett for videre forbindelser, deriblant Bangkok, Phuket, Singapore, Manila, Kuala Lumpur, og Hong kong, i tillegg til mange andre. Velger man å reise videre med Emirates fra Dubai kan man også oppleve selskapets flaggskip A380, en opplevelse i seg selv.

Økt frakt

Den nye ruten vil også bety økt fraktkapasitet fra Oslo til Dubai, samt andre destinasjoner. Flyet har en fraktkapasitet på inntil 23 tonn.

– Vi forventer at dette vil bli godt mottatt, blant annet fra eksportører av fersk laks.

Avgangstidspunktene fra Oslo Lufthavn til Dubai vil være klokken 13.55 hver dag. Returflighten fra Dubai går klokken 07.00.

– Vi ser frem til et spennende samarbeid med Emirates og ønsker dem velkommen til Oslo Lufthavn, avslutter Nilsen.

Foto: Emirates Boeing 777-300 ER vil fra 2. september fly daglig mellom Oslo Lufthavn og Dubai (Foto: Emirates)