Hederspris til Torgeir Silseth

Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels. Foto fra Nordic Choice Hotels.

Under torsdagens utdeling av Norsk Hotellhøgskoles Hederspris 2014, ble administrerende direktør i Nordic Choice Hotels Torgeir Silseth hedret med prisen, ifølge en pressemelding fra hotellkjeden.

Det er Norsk hotellhøgskole, i samarbeid med studentforeningene Norsk Hotellhøgskoles Union og Serviceforum, som deler ut den høythengende bransjeprisen. Prisen ble, tradisjonen tro, delt ut under Serviceforums årlige bankettmiddag i Stavanger, torsdag 13. mars.

– Det er spesielt hyggelig å få en slik annerkjennelse fra høyskolen som jeg selv har gått på. Det var Norsk Hotellhøgskole som ga meg kompetansegrunnlaget for å gjøre en karriere i hotellbransjen. Nettopp derfor er det viktig for meg å bidra til å fremme en god relasjon mellom bransjen, studentene og utdanningsinstitusjonene, sier Silseth selv.

I juryens begrunnelse står det at Silseth tildeles prisen på bakgrunn av sin enestående innsats med å fremme interessene til studentene ved Norsk hotellhøgskoles. Hans vedvarende interesse for kompetanseheving i alle ledd i hotellnæringen, har gjennom en årrekke bidratt til et tett samarbeid mellom skolen og næringen, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Utmerkelsen gjør meg stolt. Som administrerende direktør for Nordic Choice Hotels har Torgeir utfordret det nordiske hotellmarkedet. Gjennom selskapets multibranding-strategi, har han fremmet nytenkende og skreddersydde hotellopplevelser for ulike kundesegmenter. Det setter norsk hotellbransje på kartet, og gavner både gjestene og bransjen for øvrig, sier kjedens eier og styreleder Petter A. Stordalen.

Silseth begynte sin hotellkarriere som kokkelærling på Quality Grand Hotel i Kristiansund, og tok deretter utdannelse ved Norsk Hotellhøgskole i Stavanger. I 1991 ble han hotelldirektør for Quality Hotel Hafjell. Siden har han både vært driftsdirektør og visekonsernsjef for samme kjede. I 2006 tiltrådde han stillingen som administrerende direktør for Choice Hotels Scandinavia, som i dag heter Nordic Choice Hotels.

I dag består hotellselskapet av fem hotellkjeder og ti selvstendige brands, med til sammen 171 hoteller i Norge, Sverige, Danmark og Baltikum. I 2013 omsatte hotellselskapet for nærmere syv milliarder kroner. Tidligere i år ble Nordic Choice Hotels kåret til Norges beste hotellkjede under Grand Travel Awards. Selskapet stakk også av med prisen for beste arbeidsplass for sjette år på rad.

Foto: Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels. Foto fra Nordic Choice Hotels.