Øyvind Hasaas ny adm. direktør ved Oslo Lufthavn

aqxpfxanejlx9abxcvu8Styret ved Oslo lufthavn har ansatt Øyvind Hasaas som ny administrerende direktør. Hasaas (57) er i dag konsernsjef i solcelle-produsenten REC Solar ASA. Han er siviløkonom og har bred industriell og markedsmessig erfaring fra store internasjonale konsern som REC og Hydro.

Hasaas vil inngå i Avinors konsernledelse og erstatte Nic Nilsen, som i høst varslet at han ønsker å gå av som sjef for Oslo Lufthavn. Hasaas overtar jobben i løpet av august.

–Jeg er svært glad for at vi kan ønske Øyvind velkommen som vår nye administrerende direktør på Oslo Lufthavn. Det har vært viktig for styret å finne en god arvtager etter Nic Nilsen, som har utviklet Oslo lufthavn gjennom 15 år. Øyvind har bred ledererfaring innen store og komplekse organisasjoner i inn og utland hvor viktigheten av sikker og stabil produksjon har stått helt sentralt, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor AS.

–Jeg ser frem til å overta stafettpinnen i fra Nic Nilsen og å videreutvikle Oslo Lufthavn som en del av Avinor-konsernet. Jeg vil gjøre det jeg kan for å sikre at terminalutbyggingen blir gjennomført på tid og innenfor gjeldende budsjettramme med minst mulige ulemper for brukerne av Oslo Lufthavn i utbyggingsfasen. Videre ser jeg frem til et godt samarbeide med ansatte i Avinor og andre partnere til beste for passasjerene, sier Øyvind Hasaas.

 Foto: Øyvind Hasaas. Foto fra Avinor