Ukens navn: Pierre Jansson

Fotografert av BA Fotografene

Pierre Jansson

Hotel Manager

Frogner House Hotel Norum

–En kort introduksjon av deg

–Uppvuxen i Sverige och flyttade till Norge för 6 år sedan. Startade som många andra svenskar att jobba uppe i fjällen, närmare bestämt Geilo och Vestlia Resort. Som ung var jag väldigt energisk och skulle alltid göra allt till 110%. Detta lever fortfarande kvar och fokus har hela tiden varit att se en utveckling hos mig själv och människorna runt omkring mig. Har stort intresse för mat, segling, träning och har fastnat i löpartrenden vilket resulterat i att jag springer mitt andra marathon den 31. Maj! Målet på tid är 3.30 men det är dock mycket tveksamt om jag klarar på grund av dåligt fokus på träning.

– Hva består din arbeidshverdag av?

– I de tre senaste åren har min arbetsvardag som Customer Relations & salgssjef i Frogner House bestått av att bygga upp en stabil och trygg kundportfölj, med fokus på både nya och eksisterande kunder. Det viktigaste för mig har varit att skapa en god dialog och hög lojalitet hos kunderna, detta genom god produkt kännedom och att vara trygg på produkten som Frogner House erbjuder.

Den 1. Mars gick jag in i ny roll som hotelchef i vårt härliga tillskott i Frogner House familjen; fantastiska Frogner House Hotel Norum. Att jobba med drift efter tre år i salg är enormt inspirerande och väldigt spännande. Det dagliga arbetet är mycket varierat nu i uppstarten och det ær massa att ta tag i. Nya rutiner skall införas, marknadsföring skal planeras och genomføras, vaktlistor ska lagas och inte minst ska det fokuseras på att visa fram denna fantastiska pärla på bästa västkant, för alla våra kunder och samarbetspartners.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det bästa med mitt arbete är att få jobba i ett sällskap som verkligen vågar tänka nytt och se möjligheter! Entreprenörskap och stora visioner är felles nämnare för Frogner House, detta ser man hos alla som jobbar med oss och det inspirerar mig dagligen!

– Har du noen du har sett opp til?

– Min morfar som jag fiskade med varje vinter och sommarlov från att jag var 5 år gammal. Hans stora passion i livet var friluftsliv och fotografering, detta la han 90% av sin vakna tid på! Detta ser jag upp till, att göra det man älskar och inte låta andra krav från samhället sätta begränsningar.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har flera, det trevligaste är helt klart månadens stjärna som uppmanar alla anställda att ge varandra ros och feedback på det de gjort gott.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI.

– Har känt till HSMAI i många år tillbaka, blev först medlem i 2013. Nu känner jag dem väldigt gott då vi i det senaste året haft ett väldigt fint samarbete tillsammans med Ingunn och hennes härliga team.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Att de sätter fokus på service och unga människor som är engagerade för att jobba inom hotell och reiseliv.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp? 

– På korttid har jag sett en stor utveckling i HSMAI så jag uppmanar verkligen att fortsätta utvecklas och jobba för att stärka varumärket.

Beskriv en perfekt helg for deg

– En perfekt helg består av matlagning med flickvännen som delas med goda vänner och en härlig söndags Brunch på kolonihagen.

– Hvis du var Norges statsminister hva ville du lagt vekt på? 

–När man i stora delar av sitt liv har kunnat gå och handla goda råvaror eller en skjorta på söndagar blir man bortskämd. Så mitt fokus som statsminister hade varit att få söndags öppna butiker!

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Stället som jag kommer ifrån»

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Nästa resa går till Tripadvisor sin top 10 placering med Frogner House Hotel Norum!

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Som nämnt är segling en hobby, har tillsammans med en god vän en drake från 1936 som ær en helt fantastisk båt! Dock räcker inte tiden helt till, 7 dagars segling på 3 år borde räknas som en hobby.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Alla är självklart varmt välkomna inom Frogner House Hotel Norum för en visning och en kaffe leverert från kaffe märket JACU bränt i Ålesund.