Ukens navn: Linn H. Svendsen

Linn H. Svendsen, direktør ved Clarion Collection Hotel Folketeateret. Foto fra Nordic Choice Hotels.

Linn H. Svendsen
Direktør
Clarion Collection Hotel Folketeateret

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Den er sammensatt av veldig mange ting, og det er sjelden at to dager er like. I hovedsak er det mye administrasjon som korrespondanse med leverandører, samarbeidspartnere, hovedkontor, regnskap og så videre, i tillegg til selve driften, med avdelingsledere og ansatte, gjester, og alt som følger med.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg setter veldig pris på totalen, at det er så mye forskjellig man skal forholde seg til. Man blir litt multikunstner av denne typen jobb, og det tror jeg er sunt for motivasjonen, og bra for de mange hverdagene. Jeg treffer også mange mennesker på min vei, og det er stort sett veldig interessant!

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har hatt mange underveis, og føler jeg i det store og hele har vært utrolig heldig med lederne mine, så de fleste har vært helt naturlige forbilder for meg. Jeg tror forbildene endrer seg, etter hvert som kompetanse og tyngde endrer seg, så nå om dagen ser jeg veldig opp til mange av de sterke kvinnelige lederne vi har rundt oss, som Erna Solberg, Kristin Skogen Lund og Anita Krohn Traaseth. Ikke at jeg alltid er enig med dem, men de har alle hver sine ting, som jeg håper jeg kan lære mer av!

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi er veldig flinke til å feire bursdager, og det er alltid kake når noen har fødselsdag! Faller dagen på en helg eller helligdag der det er få på jobb, så tar vi det første mulige dag etter. Det blir jo en del kake i løpet av et år, og det er helt topp!

– Hvor lenge har du vært medlem i eller kjent til HSMAI?

– Jeg har ingen anelse om hvor lenge jeg har kjent til HSMAI, det er vel en av de organisasjonene som man hører om, ganske kjapt etter at man blir involvert i reiseliv, vil jeg tro, men jeg har vært aktivt medlem de siste to årene.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Jeg syns det naturlige nettverket som oppstår gjennom HSMAI er utrolig bra, spesielt det som går litt på tvers av bransjene, men som likevel faller naturlig under reiselivet. Vi har nok mange erfaringer og innspill til hverandre, som kan gjøre oss alle bedre, og det er nok motiverende for mange.

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– Ingenting konkret som jeg kommer på!

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg starter ofte med en tom mailboks på fredag. Det er alltid et mål, men et jeg sjelden oppnår! Lange frokoster med samboer Steinar, litt trening og mye sofa, og gjerne ut på middag med venner, med god stemning, mat og drikke. Jeg tror det er viktig å klare å kjøre en ordentlig reboot i helgene, det er ikke alltid man har tid til det i løpet av uken.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Effektivitet. Det verste jeg vet, er når ting hales ut, av unødvendig lange prosesser – mindre blir gjort, det koster mer, og ingen blir egentlig spesielt fornøyd av å sitte og vente på at ting skal falle på plass av seg selv. Det tror jeg gjelder helt uavhengig av hvilken politikk som føres.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Jeg skulle ønske den het noe sånt som Superkvinnen som knakk alle kodene og reddet hele verden, men jeg tror det er mer sannsynlig at den blir hetende noe sånt som Hvordan smile når det går litt for fort i svingene! (og det blir ingen selvhjelpsbok, altså!).

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Neste store reise er faktisk årets ferie, som går til Samos i begynnelsen av Juni, og det gleder jeg meg veldig til!

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg er glad i å være kreativ, og jeg hopper litt fra det ene til det andre, som å pusse opp gamle møbler og interiør, i tillegg til at jeg syr litt innimellom. Det eneste som er konstant, er trening, det er den beste og viktigste hobbyen jeg har!

Foto: Linn H. Svendsen, direktør ved Clarion Collection Hotel Folketeateret. Foto fra Nordic Choice Hotels.