HP Norge-sjefen blir ny sjef i Innovasjon Norge

Påtroppende Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth. Foto fra Tinteguri.

Anita Krohn Traaseth (42), administrerende direktør i HP Norge, blir ny leder av Innovasjon Norge. Krohn Traaseth tiltrer stillingen 15. september, heter det i en pressemelding fra HP Norge.

– Dette er en spesiell dag. Både vemodig og spennende. Etter å ha jobbet tett med så mange gode HP Norge-kolleger i snart fem år, i en omfattende omstillingsituasjon, blir det vanskelig å skille lag. Vi har jobbet sammen under krevende forutsetninger og det har skapt en dugnadsånd og en nærhet som har satt varige inntrykk. HP Norge har mange dyktige medarbeidere, med god styringsfart. Aksjekursen vår er på rett vei, og jeg gleder meg til å heie fra sidelinjen, forteller Traaseth.

– På den andre siden er lederoppgaven og den nasjonale oppgaven som Innovasjon Norge representerer, svært motiverende, og umulig å si nei til. Hele landet vårt, samfunnet vårt, privat og offentlig, er i omstilling. Kravet til Innovasjon Norge som innovativ kunnskapsorganisasjon, og virkemiddel for å fremme innovasjon for så mange på så mange arenaer, lokalt og internasjonalt, blir sentralt for å motivere og levere på landets evne, til å omstille seg til en fremtid vi vet vil bestå av økt evne til endring, til å være relevant.

– Og så gleder jeg meg til å møte mine 700 nye kolleger, og få mer innsikt i kultur og erfaringer de har gjort seg de siste ti årene. Det finnes mange dokumenterte erfaringer og innspill rundt hvem Innovasjon Norge er, bør være og oppfattes som. Det er bra! Det engasjementet er en forutsetning for at vi skal klare å bli bedre. Disse erfaringene blir sentrale for hvor vi legger fokus sammen med styret og våre eiere de neste ti årene, sier hun.

Foto: Påtroppende Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth. Foto fra Tinteguri.