Lederpris til Norges yngste hotellsjef

undefinedDa faren døde brått måtte 23 år gamle Preben Moen ta over driften av familiens eget hotell på dagen. Nå hylles Norges yngste hotelldirektør for sine lederevner.

Preben Moen, hotellsjef ved Gloppen Hotell, vant i dag den nasjonale arbeidslivsprisen Helt sjef som deles ut til norske ledertalenter.

– Preben har en sterk historie, gode lederevner, viser imponerende handlekraft og ambisjoner for Gloppen Hotell. Samtidig er han en viktig bidragsyter i lokalmiljøet og en person med sterke verdier, sier tidligere NHO-president og juryleder i Helt sjef, Leif Frode Onarheim.

En del av familien
Preben flyttet inn på rom 105 på Gloppen hotell i 1996, da familien tok over det 130 år gamle hotellet. I 2013 døde hotelleier og pappa, Dag Moen, etter hjertekomplikasjoner. Dagen etter begravelsen var Preben tilbake på jobb.

– Helt sjef er det største som har skjedd meg. Gloppen hotell er en del av familien, jeg er totalt avhengig av hotellet, det er hele familiens stolthet og på en måte vår baby som aldri blir voksen. Så jeg er uendelig takknemlig for prisen, sier Moen.

Årets fagjury bestod av Leif Frode Onarheim, Birgit Skarstein, Simen Staalnacke, Alf Inge Stiansen og Christina Neergaard.

Danket ut 405 nominerte
Hotellsjefen gikk videre til semifinale og finale i konkurranse med 405 ungdommer fra hele landet. Denne uken mottok Moen prisen på et seminar om ungdom og arbeidsliv, der blant andre arbeids- og sosialminister Robert Eriksson deltok.

– Det er flott at det er skapt en arena der ungdom engasjerer seg i lederskap og arbeidsliv gjennom Helt sjef-prisen, sa Eriksson under kåringen.

Det er ungdomsmagasinet Spirit, restaurantkjeden McDonald’s og fag- og interesseorganisasjonen Lederne som står bak Helt sjef.

Får egen ledercoach
Premien er 10.000 kroner, en inspirasjonsreise og ett års oppfølging av den anerkjente ledercoachen Alf Inge Stiansen.

– Å få en egen ledercoach blir helt fantastisk. Jeg håper han er vant til høyt tempo, for jeg sprudler av ideer og pågang, det må alltid skje noe rundt meg, sier Moen.

Ledercoachen ser også fram til samarbeidet.
– Det kommer til å bli spennende arbeid med realisering av drømmer, forankre tydelige målsettinger og legge gode planer for Preben, sier Stiansen.

Pågangsmot og lederevner
I juryens begrunnelse blir det lagt vekt på hotellsjefens motivasjon, ambisjoner og lokale forankring.
– Vinneren har store planer for bedriften, som fortsetter å levere gode resultater. Hans ambisjon er å videreutvikle familiebedriften til å bli en av bransjens fremste innen lokal mat og drikke, med blant annet satsing på eget ølbryggeri og kortreiste råvarer. I tillegg ønsker han å skape flere arbeidsplasser for helårsansatte og bidra til næringsutvikling i kommunen. Preben Moen er en person som har imponert oss i juryen med stort pågangsmot og åpenbare lederevner, sa juryleder Leif Frode Onarheim under kåringen.

OM HELT SJEF

  • En arbeidslivs- og inspirasjonspris for ungdom.
  • Deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år som er et inspirerende og initiativrikt lederemne.
  • Arrangert for andre gang i 2014. Totalt ble 405 ungdommer fra hele Norge nominert.
  • Ungdomsmagasinet Spirit, McDonald’s og fag- og interesseorganisasjonen Lederne står bak.
  • I 2013 var det Kim Røbergshagen, en 24-årig bakegründer fra Dokka, som vant Helt sjef-prisen.
  • Prisen skal øke interessen for lederskap blant unge basert på norske verdier og inspirere ungdom til å skape seg en karriere.

Foto fra Lederne