Nytt lekeland åpnet på Fornebu

10458043_10201306358180304_1869775349784267917_n
Et lekeland på 1.250 kvadratmeter åpnet på Fornebu i dag, fredag. Eieren venter besøk av 20.000 barn allerede i år.

I kjelleren på Scandic Fornebu åpnet lekeparken «Atlantis» fredag denne uken. Det er gründer av Child Planet på Majorstua i Oslo, Kari M. Tovar, som også står bak Atlantis. Hun leier av byggets eier, selskapet Fornebu Hotell AS, som i sin tur eies av Utstillingsplassen AS og Koksa Eiendom AS.

Dobbelt så stor

 

Lekeparken på Fornebu blir på 1250 kvadratmeter, dobbelt så stor som parken på Majorstua i Oslo.

Og ambisjonene er store.

– Allerede i 2014 satser vi på en omsetning på fire millioner. Det er litt vanskelig å beregne eksakt fordi noen av barna vil komme utenfra, mens andre er hotellets gjester, sier Tovar.

Child Planet på Majorstua i Oslo omsatte ved siste offisielle regnskap i 2012 for 28 millioner.

– De to stedene kan ikke sammenligne. I dag er 95 prosent av omsetningen på Majorstua barnehage med statlig tilskudd og fem prosent lekepark. Det er litt for tidlig å anslå neste års omsetning på Fornebu.

Det er byen som sank i havet, Atlantis, som er temaet i parken. Fisker i taket, en stor blekksprut og dekorasjoner som signaliser vann og sjø bærer bud om det. Her er ulike typer apparater og fire temarom for bursdagsfeiring.

Barn fra null til 12 år

Målgruppen er barn fra null til 12 år. Det blir mer enn en ren lekepark, forklarer Tovar. Hun karakteriserer det selv også som et pedagogisk tilbud til de aller yngste på dagtid.

Barselgrupper, barnehagegrupper, daggjester, SFO og barneselskaper ønskes velkommen. Fra høsten blir det også korttids barnepass.

Det er familier fra Asker, Bærum og Oslo som er i målgruppen for dagsbesøk, mens hotellets gjester fra alle kanter av landet også er inkludert i regnestykket.

Foto: Toril Flåskjer, adm.dir Scandic Fornebu