Nordic Choice Hotels forsterker konsernledelsen

undefined(Oslo/Stockholm, 19.06.2014) Med en historisk hotellvekst i vente, er Katalin Paldeak ansatt i en nyopprettet stilling som Chief Operating Officer (COO) for Nordic Choice Hotels, som omfatter de fem hotellkjedene Clarion Hotel, Clarion Collection, Quality Hotel, Quality Resorts og Comfort Hotel. I tillegg er Trond Bastiansen ansatt som COO for de 10 independent-hotellene innen Nordic Hotels & Resorts.

– Vi aldri hatt flere prosjekter og større kapasitetsvekst i samtlige markeder. Med ansettelsene av Trond og Katalin samler vi krefter og ruster oss til videre vekst. Både Katalin og Trond er rekruttert fra lederstillinger innen Nordic Choice og kjenner selskapet meget godt. Begge har demonstrert at de har den strategiske teft og egenskapene for å utvikle egenarten og potensiale til samtlige kjeder videre, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør.

Vekst i Nordic Choice Hotels

Paldeak har vært i Nordic Choice siden 2004 og kommer fra stillingen som konserndirektør for hotellkjeden Clarion Hotel. Hun har de siste 10 årene bygget opp Clarion Hotel til å bli en av Nordens største og mest toneangivende hotellkjeder. I 2014 hentet kjeden hjem prisen for beste hotellkjede i Sverige for 5. år på rad. Paldeak er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Gøteborg. COO får Paldeak ansvar for drift, utvikling og posisjonering av Nordic Choice Hotel i det skandinaviske markedet.

– Med 5 hotellkjeder er Nordic Choice unike i den nordiske hotellbransjen. Vi kan på samme tid tilby gjestene den dyreste suiten og det billigste hotellrommet i samtlige store byer. I en verden der utviklingen går stadig raskere, er det opp til oss å spisse våre merkevarer, og bli enda tydeligere for våre gjester. Sammen med gode kollegaer i kjedene ser jeg frem til å levere flere gode gjesteopplevelser uansett lommebok, sier Katalin Paldeak, påtroppende COO for Nordic Choice Hotels.

Vekst i Nordic Hotels & Resorts

Bastiansen kommer fra stillingen som konserndirektør i Clarion Collection. Kjeden kan skilte med selskapets høyeste gjestelojalitet, og ble i 2014 kåret til Sveriges beste hotellkjede for forretningsreisende. Bastiansen har en Mastergrad i Internasjonal Hotelladministrasjon fra Norsk Hotellhøgskole og Cornell Universitet og har tidligere vært Dekanus for Norsk Hotellhøgskole i Stavanger. Bastiansen får totalansvaret for de 10 independent-hotellene som sorterer under paraplyen Nordic Hotels & Resorts, blant dem prestisjetunge THE THIEF, Copperhill Mountain Lodge, Farris Bad og Yasuragi Hasseludden.

– Jeg gleder meg til å overta den mest særpregede hotellporteføljen i Skandinavia og videreutvikle disse perlene sammen med hotelldirektørene. Hvert eneste hotell har en sterk merkevare og posisjon i markedet. Det viser blant annet mottakelsen av THE THIEF i Oslo og Yasuragi Hasseluddens kontinuerlige vekst år etter år, sier Trond Bastiansen, nytilsatt COO for Nordic Hotels & Resorts.

En organisasjon for framtida

Nordic Choice har de neste 3 årene nærmere 4000 rom under utbygging. I august åpner Stavangers største kongresshotell, Clarion Hotel Energy med 400 rom, og i oktober åpner både Comfort Hotel Xpress i Tromsø med 192 rom og Comfort Hotel Xpress Central Station i Oslo med 167 rom. I 2015 åpner Clarion Hotel Malmö Live i tilknytning til byens nye konserthus, og konferansehotellet Quality hotel View i Hyllie utenfor Malmö.

– Nordic Choice er inne i den mest offensive periode i selskapets historie. Sammen med alt det vi har oppnådd, gir denne siste organisasjonsendringen oss et fantastisk utgangspunkt for fornyelse, innovasjon og utvikling i årene fremover, sier Silseth.

Paldeak og Bastiansen tiltrer medio august.

 

Foto fra Nordic Choice Hotels