To av tre nordmenn ønsker å være online, også i ferien

Expedia.no

De fleste av oss tar med de digitale vanene på ferie, og da spesielt når vi er på reisefot alene. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av reiseeksperten Expedia.no.

– Vi er blitt avhengige av internett. Vi elsker å holde oss oppdatert på hva venner og familie gjør hjemme, legge ut statusoppdateringer og sjekke hva slags vær det er hjemme. Er det dårlig vær hjemme koser vi oss desto mer på ferie, sier Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia Nordic.

Selv om vi er på ferie liker vi å holde oss oppdatert i sosiale medier. En fersk undersøkelse, gjennomført av reisebyrået Expedia.no, viser at halvparten av oss bruker internett for å komme i kontakt med venner og familie hjemme når vi er på reisefot alene. En av fire bruker internett til å oppdatere reiseruten sin på sosiale medier, mens en av tre bruker internett på reisen til å booke hotell til neste destinasjon.

Etter hvert som hverdagen har blitt mer og mer digital har det endret måten nordmenn tradisjonelt sett har reist på, med reisehåndbok og kart. Å ha internett tilgjengelig på tur gjør det enklere å være på reise, pakke lett og orientere seg underveis på turen. Du kan raskt og enkelt booke hotell, bruke elektroniske kart, bruke mobilen som lommeparlør, lese deg opp på destinasjoner eller kulturelle opplevelser. I tillegg har du en unik sjanse til å dele statusoppdateringer og reiseopplevelser med venner og familie hjemme.

Internett er blitt en viktig del av vår hverdag, og det er ingen grunn til at man skal legge de digitale vanene igjen hjemme. For mange nordmenn er tilgangen på internett med på å forsterke feriefølelsen. – På ferie holder man seg oppdatert i norske aviser, følger venner og familie i sosiale medier, i tillegg til at man har anledning til å sjekke innom mailen sin hvis man har behov for det. Det gir oss mulighet til å ha kontroll dersom man ønsker, som igjen bidrar til at vi senker skuldrene desto mer på ferie, fortsetter Gogstad.

Nye digitale vaner påvirker reisevanene
En tidligere undersøkelse gjennomført av Expedia.no viser at 27 prosent av oss jevnlig sjekker epost og mobilsvar på ferie. Globalt sett er tallene så høye som 42 prosent mens innenfor EU er tallet nede på 30 prosent. Ut i fra tallene kan det tyde på at nordmenn fremdeles er flinke til å legge mobilen og internett til side på ferie, sammenlignet med andre land.

– Vi har på veldig kort tid lagt til oss nye digitale vaner, som også har fått sitt utslag i måten vi reiser på. Vi tror trenden både kan sees i sammenheng med nordmenns økte behov for å være online, men også det faktum at prisen man betaler for å bruke mobiltelefon i utlandet har endret seg. Tidligere var det dyrt å bruke internett i utlandet, men nå skilter flere operatører med lave priser på internettsurfing utenlands. Det gjør det mer forutsigbart og man unngår å få en lite hyggelig overraskelse i posten når man kommer hjem, sier Gogstad.

Med Expedia.no sin prisbelønte bookingapp kan man enkelt booke flyreiser, og man har en oversikt over alle bestillinger fra Expedia.no på ett sted, uavhengig om man bruker PC, en tablet eller en mobil. Det gjør at du kan håndtere hele reisen fra a til å via appen. Med app’en med deg på tur har du reiseinformasjon lett tilgjengelig, samtidig som du kan booke hotell, flybilletter under reisen. App’en gir deg til og med tilgang til alle restauranter tilknyttet flyplassen du reiser fra. App’en kan lastes ned fra følgende link: http://www.expedia.no/p/app.

– Med vår reiseapp blir det utrolig lettvint å være på tur ettersom man har all reiseinfo, i tillegg til eventuelle oppdateringer som skulle oppstå underveis, tilgjengelig på hvilken som helst device, avslutter Gogstad.

Til tross for lavere kostnader på bruk av mobil i utlandet oppfordrer Expedia.no likevel nordmenn til å ta forhåndsregler når man bruker mobil i utlandet. Nedenfor lister reiseeksperten opp tips på hvordan man kan unngå kjempe regning av mobilbruk på ferie.

  • Skru av dataroaming eller datatrafikk. Smarttelefoner har en stygg tendens til å bruke datatrafikk i bakgrunnen, selv om du ikke tror du bruker datatrafikk.
  • Mange steder tilbyr gratis trådløs internett. Sørg for å dra nytte av det underveis i ferien.
  • Trenger du kart i ferien kan du laste ned kartapplikasjoner før du reiser, slik at du har tilgang til kartene uten at du må være koblet til mobilnettet.
  • Skal du høre på musikk kan du lage spillelister lokalt på mobilen før du reiser, slik at du kan spille musikken uten å være koblet på nett.
  • Sist, men kanskje aller viktigst – selv om det er fristende å holde seg orientert på alt som skjer hjemme må du huske at du først og fremst skal nyte følelsen av ferie.

Til tross for at mange av oss ønsker å være online ønsker en av tre å ta en pause fra mobilen på ferie alene, mens 14 prosent syntes ikke internett er viktig på reisefot alene.