Scandic Anglais åpner Nordens første Jamie’s Italian

Scandic Anglais

Tidligere i år offentliggjorde hotellkjeden Scandic og Jamie Oliver sin samlede satsning på å ta Jamie’s Italian til det nordiske markedet. Nå åpner Nordens første Jamie’s Italian på Scandic Anglais sentralt i Stockholm. Lokalproduserte og økologiske råvarer med utgangspunkt i godt dyrehold er svært viktig for restauranten, som har en bevisst holdning til kvalitet, bærekraft og sosialt ansvar. Leverandørene er derfor nøye utvalgte.

– Scandic og Jamie Oliver er en perfekt match siden vi deler de samme grunnverdiene. Skandinavia er allerede Jamies tredje største marked, og vi vet at han er veldig populær her. Derfor er det ekstra morsomt at vi kan tilby våre hotellgjester en utrolig merverdi, og samtidig lokke flere gjester til våre restauranter. Ambisjonen er å ekspandere Jamie’s Italian på Scandic-hoteller i hele Norden, men akkurat nå fokuserer vi på denne første restauranten, sier Ulrika Garbrant, konsernansvarlig for Scandics restauranter.

Den britiske kokken Jamie Olivers restaurant Jamie’s Italian finnes snart på femti steder i verden, de fleste i England. Idéen bygger på god og enkel italiensk mat lagd fra bunnen av, der rimelige priser er nøkkelordet. Derfor ligger bare noen få hovedretter over 180 kroner på Jamie’s Italian på Scandic Anglais.

Jamie’s Italian ble startet som et samarbeid mellom Jamie Oliver og hans italienske mentor Gennaro Contaldo. De åpnet sin første restaurant i England i 2008. Jamie’s Italian er i dag en av verdens raskest voksende restaurantkjeder, og finnes blant annet i Australia, Russland, Singapore og Tyrkia. Felles for Jamie’s Italian er evnen til å skape behagelige møteplasser, inspirert av den italienske matkulturen og landemerker i nærmiljøet.

Restauranten på Scandic Anglais er inspirert av fargene og karakteren på nærområdet, med inspirasjon hentet fra det nærliggende Kungliga Biblioteket og Gamla Stan. En industriell følelse møter varmen fra Toscana i Italia. Bærekraft og autentisitet gjennomsyrer materialvalg, belysning og design. Deler fra en eldre bygning i Nord-Sverige er gjenbrukt i restauranten, sammen med gamle skipslykter.

– Det er vanskelig å forstå at vi om et par dager åpner en Jamie’s Italian i Stockholm – vår første nordiske restaurant! Jeg vet at jeg er partisk, men denne restauranten er helt fantastisk, og jeg bare vet at dere vil elske den. Vårt nye team har jobbet utrolig hardt for å sørge for at alle som kommer på besøk får en virkelig fantastisk opplevelse. Jeg har jo lovet at det kommer til å bli episk, sier Jamie Oliver.

Samarbeidet mellom Scandic og Jamie Oliver startet allerede i 2008 gjennom retter og menyer komponert spesielt for Scandic.

 

Foto fra Scandic Anglais