Ukens navn: Ellen Løvold Strand

Ellen Løvold Strand
Eier
Fru Haugans Hotel

Jeg er en jente på 40 år med bakgrunn fra finansbransjen som akkurat har flyttet fra Oslo til Mosjøen for å drive familiebedriften Fru Haugans Hotel i Mosjøen. Hotellet er Nord- Norges eldste med historie tilbake til 1794, og har vært eiet og drevet av 4 generasjoner kvinner i min familie før meg. Dette gjør meg til 5. generasjon.

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg startet min jobb her på hotellet i sommer og har jobbet med å sette meg inn i rutinene og arbeidsprosesser. Hotellet bygger ut kapasiteten med et nytt konferansesenter og 36 nye rom. Samtidig planlegges det ny bar og cafe i den nye fløyen som ligger rett ved elvebredden. Dette arbeidet krever mye planlegging og koordinering. Dette er spennende og utfordrende!

– Hva er det beste ved jobben din?

– Å få lov til å videreføre arven fra mine formødre samtidig som jeg kan være med på å forme dette tradisjonsrike hotellet for fremtiden. Det er ikke mangel på arbeidsoppgaver og det er artig å se resultatene av sitt arbeid.

– Har du noen du har sett opp til?

– Ja, det er mange jeg ser og har sett opp til og jeg mener det er viktig å ha forbilder og idoler for å ha noe å strekke seg etter. Det er enkelt å trekke frem min mor, hun drev hotellet frem til hun døde for 10 år siden og la grunnlaget for mye av det positive hotellet står for i dag. Hun var en tøff og smart dame! Etter at hun døde har min far (Alf Gilroy Johannessen) og Bodil Fagerli stått bak roret på hotellet og gjort dette på en imponerende måte.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Ja, dette er jo et hotell som har vært i drift i 220 år, så det mangler ikke på tradisjoner. Nå som julen nærmer seg er det spesielt hyggelig med de tradisjonelle juleforberedelsene.

– Hvor lenge har du vært medlem i eller kjent til HSMAI?

– Fru Haugans Hotel har vært medlem i mange år.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI har mange spennende kurs og seminarer, jeg skal definitivt delta på flere av disse i tiden fremover.

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

–Synes HSMAI er flink til å arrangere møteplasser for bransjekollegaer og har gode kursholdere, så det er bare å utvikle og fortsette det gode arbeidet!

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg innebærer ski eller strand. Den inneholder sol og uteaktiviteter og er sammen med folk jeg er glad i. En påskehelg på fjellet i godt vær eller en weekend på stranda i Barcelona.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Nærings -og miljøvennlig politikk. Jeg mener det ene ikke trenger å utelukke det andre bare de riktige forutsetningene legges til rette. Samtidig ville jeg økt budsjettene for markedsføring av Norge som en reiselivsdestinasjon. Norge er et vakkert land og trenger enda flere turister.

– Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

– Jeg vil anta at jeg går under kategorien som over gjennomsnittlig sosial og jeg håper at jeg blir oppfattet som en positiv og omgjengelig person.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Den går nok til «hytta» på Grünerløkka. Det er glimrende å ha en leilighet å dra til både når jeg vil treffe venner og familie og når jeg skal til Oslo i forbindelse med jobb eller ferie.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg liker å være ute i naturen, å gå/stå på ski gir meg mye glede. Nå nylig har jeg forresten startet i et kor, noe jeg føler kan gi meg ekstra energi særlig i den mørke tiden av året her oppe i nord.

– Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg om du fikk velge èn ting?

– Mannen min 🙂

Takk, har du ellers noe på hjertet?

– I Mosjøen, midt på vakre Helgeland ligger 220 år gamle Fru Haugans Hotel. Her jobber vi kontinuerlig med å tilby våre gjester et førsteklasses hotell med hyggelig betjening, gode senger, god mat og fantastisk service. Våren/sommeren 2015 ferdigstilles vårt store byggeprosjekt. Da vil hotellet være Helgelands mest tilgjengelige fullservice konferansehotell med kapasitet opptil 550 personer i konferanse og kunne tilby våre gjester 129 hotellrom. Alle er hjertelig velkommen hit!

Foto: Ellen Løvold Strand foran den nye konferansedelen på Fru Haugans Hotel