Norwegian med god trafikkvekst og høy fyllingsgrad

Norwegian maskin på rullebanen. Fotograf: Hans Olav Nyborg, Norwegian

Trafikkveksten fortsatte for Norwegian i november, med en økning på 21 prosent. Mer enn 1,7 millioner passasjerer fløy med selskapet, skriver selskapet i en pressemelding. Fyllingsgraden var på 79 prosent, opp 2,8 prosentpoeng.

I november fløy 1.766.134 passasjerer med Norwegian, en økning på fem prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikken (RPK) økte med 21 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 16 prosent. Fyllingsgraden var 79 prosent, opp 2,8 prosentpoeng, i forhold til november i fjor.

– Det er hyggelig å ønske stadig flere kunder i et omfattende rutenett velkommen om bord. Fyllingsgraden denne måneden var høy, hvilket viser at vi, til tross for god kapasitetsvekst, fyller flysetene, sier Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos.

Selskapet fullførte 99,9 prosent av de planlagte flygningene i november, hvorav 89,1 prosent til oppsatt rutetid.

I november fikk Norwegian levert en fabrikkny Boeing 737-800, av totalt 14 i år. Kapasitetsveksten i 2014 er i vesentlig grad knyttet til vekst i langdistanseflåten. Fra og med oktober har flyselskapet levert tilbake eldre, leasede fly. Fire nye 787 Dreamlinere er faset inn i 2014. Norwegians flyflåte er blant de mest moderne og miljøvennlige i Europa.

Foto: Norwegian maskin på rullebanen. Fotograf: Hans Olav Nyborg, Norwegian