Ukens navn: Erlend Ellingsen

Erlend Ellingsen
Kommunikasjonssjef
Flying Elephant (som blant annet eier First Hotels)
Styremedlem i HSMAI

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg har en variert arbeidsdag, men starter den alltid med å se hva som er skrevet om oss og konkurrenter i tradisjonelle og sosiale medier. Så handler det meste om å løfte frem alt det positive som skjer hos oss – både internt i First Hotels og i de andre selskapene, Tribe Hotels, Host Hoteleiendom, HUS og Flying Elephant. Og historiene er mange. For eksempel går flere ansatte ved First Hotel Grand Odense i disse dager på et kurs om kinesisk kultur, for å lære å kjenne sine kinesiske gjester bedre. Et annet eksempel er all informasjonen som må ut, i forbindelse med at vår eminente barsjef på First Hotel Grims Grenka, Mathias Alsén, nylig vant den norske finalen i den svært prestisjetunge turneringen Bacardi Legacy Cocktail Competition.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg setter stor pris på at den er så variert, og at jeg får satt meg inn i en rekke forskjellige oppgaver daglig. Dessuten er det stor stas å jobbe med det fantastiske produktet First Hotels er.

– Har du noen du har sett opp til?

– Min tidligere sjef i Findexa Forlag sa at man skal skal følge ideer, ikke mennesker. Derfor er det nok ikke så mange jeg ser opp til, derimot er det mange jeg syns har gode ideer.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Én fredag i måneden forsøker vi å samles for en øl etter jobb. Ellers er det mer snakk om hyggelige hverdager enn tradisjoner, heldigvis.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Tre til fire år, tror jeg.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI gjør en formidabel innsats for å fremme bransjen og å løfte frem gode prosjekter og flinke folk. Jeg synes dere leverer på verdiene deres: Å være inspirerende, involverende og aktuelle.

–Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Jeg ser veldig frem til mentorprogrammet, som styreleder i HSMAI, Morten Torp, er primus motor for. Det tror jeg kan bli veldig spennende.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Tilbringe mye tid med min sønn Henrik og kone Mona-Lisa. Middag med venner, diskusjoner og vin. Masse vin.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Stoppe den inhumane behandlingen av asylbarn, som sendes «hjem» til et land de ofte aldri har vært i.

– Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?

– At jeg er hedonistisk anlagt, men ikke uten empati.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Arbeid: Til Stockholm om et par uker, for å jobbe med en ny og spennede lansering. Den første privatreisen jeg har planlagt, er en familietur til Island, for å besøke et av Nordens best likte hoteller, First Hotel Alda.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Det blir langt mindre tid til fritidssysler nå enn tidligere, men jeg har en stor interesse for litteratur og sport. Begge deler konsumeres best i stolen. Andre må ta seg av selve utøvelsen av sporten.

– Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

– En båt.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Takke HSMAI for det gode arbeidet. Jeg håper dere fortsetter slik også i fremtiden.