Ukens navn: Terje Olsen

Terje Olsen

Director Strategic Accounts

Net Trans Services

Styremedlem i HSMAI Norway

– En kort introduksjon av deg.

– Jeg har jobbet nesten hele mitt yrkesaktive liv i reiselivsbransjen, og jobber i dag for Net Trans i Tønsberg som Director Strategic Accounts. Jeg har 3 barn og en støttende og tålmodig samboer som holder ut med min aktive arbeidshverdag og private engasjement for miljøet der jeg nylig ble valgt som Talsperson for Miljøpartiet De Grønne i Vestfold.

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg har ansvar for et fantastisk team som følger opp våre kunder globalt. På kontoret i Tønsberg snakkes det 21 språk med ansatte fra mange land.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jobbe i et internasjonalt miljø med mange smarte mennesker.

– Har du noen du har sett opp til?

– Mine foreldre. Jeg vokste opp i et omsorgsfullt og godt hjem som ga meg tryggheten til å utforske livet. Jeg prøver å være en like god forelder for mine 3 barn.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Hver sommer inviterer vi inn Net Trans ansatte fra hele verden til Tønsberg for å delta på vår Net Trans konferanse med internasjonale og nasjonale foredragsholdere.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Mange år, har sluttet å telle.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI er en bærebjelke i norsk reiseliv som inspirerer, motiverer og kompetanseutvikler næringen. Spesielt liker jeg konseptet «Fans of Good Service» og HSMAI Prisene- Reiselivets Oscarsutdeling

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Jeg synes HSMAI skal fokusere på å videreutvikle eksisterende aktiviteter. Dere gjør mye bra.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

Sommer, min datter fra Texas er på besøk og hele familien er samlet på Slottsfjell festivalen i Tønsberg. Jeg og Norah på 8 år hører på Black Metal konsertene og resten av familien koser seg i sola med headliners og mainstream musikk.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Bruke en betydelig del av oljefondet til utvikling av og investering i fornybar energi og omstilling til et grønt næringsliv. Vi må investere i en bærekraftig fremtid for kommende generasjoner. Dersom ikke verdens rikeste land kan gjøre det, hvem kan da?

– Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?

– Inkluderende, tolerant og nysgjerrig.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Det eneste som er planlagt privat er telttur til Nord-Koster i sommerferien. Det er ingen biler på øya, men hundrevis av sykler. På jobb blir det en tur til London rett etter påske.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg har et stort engasjement for Miljøpartiet De Grønne (MDG), så jeg kan vel kalle det min hobby.

– Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

– Satellitt-telefon

– Takk, har du ellers noe på hjertet.

– Jeg håper flere og flere ser at vi må ta ansvaret for miljøutfordringene, og ikke skyve det videre til kommende generasjoner.

Foto: Terje Olsen