Ukens navn: Mette Snekvik Dæhli

Mette Snekvik Dæhli

Key Account Manager Meetings

Nordic Choice Hotels

En kort introduksjon av deg.

– Jeg har vært i Nordic Choice Hotels siden 1998 i ulike roller, og har de siste årene jobbet som Key Account Manager for eventbyrå og PCO. Hotellbransjen og reiseliv generelt er en stor del av mitt liv, og jeg klarer ikke å se for meg en hverdag utenfor denne bransjen. Jeg bor på Sundvollen med min mann og datter på 7 år.

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg har stor variasjon i min arbeidshverdag. Men det viktigste er å holde jevnlig dialog med eventbyråene, inngå samt følge opp rammeavtalene,  og lage aktiviteter som sørger for at de blir kjent med og får oppleve våre flotte hoteller. Det skjer mye spennende i Nordic Choice, og det er viktig å holde kundene informert.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg vil si at jeg er veldig heldig som får lov til å jobbe med eventbransjen. Det er morsomt å skape relasjoner til så mange energiske og morsomme mennesker. Og jeg liker å lage arrangement  – som eksempelvis Byens Beste Byrå. Dette er et arrangement hvor Nordic Choice – sammen med Green Hat People og partnere – samlet hele eventbransjen til en konkurranse om å bli det beste byrået i byen. Sånne utfordringer gir meg masse energi, og det er gøy å få et innblikk i byråenes hverdag ved å arrangere slik events.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg ser opp til faglig dyktige og positive mennesker, som Petter Stordalen. Det er umulig å ikke bli inspirert av hans EMB (Energi, Mot og Begeistring).

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har mange sosiale og årlige arrangement i Nordic Choice, men ingenting slår Vinterkonferansen. Det er et årlig arrangement hvor vi samler ca 2500 ansatte, kunder og leverandører til en storslått feiring av oss selv i Stockholm. Her får vi masse faglig påfyll, og ikke minst mye moro sammen med gode kollegaer og kunder.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Jeg har akkurat blitt medlem, men har vært med på flere av HSMAI sine arrangement opp gjennom årene.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Det beste med HSMAI er at dere har fokus på norsk reiseliv, og at dere nå også styrker fokuset mot event.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Jeg synes dere bør holde fast ved de arrangement dere har, og videreutvikle disse.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

En perfekt helg for meg er når jeg er sammen med familien, gjerne på båten om sommeren eller på en lang skitur om vinteren, hvor vi kobler helt ut fra hverdagen.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Først og fremst ville jeg satt i gang bygging av Ringeriksbanen og utbyggingen av E16. Og jeg ville ha bevilget mer penger til skole og eldreomsorg.

– Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?

– Positiv, engasjert og tillitsfull

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Min neste reise går til Bergen. Da skal jeg ha med byråer på en opplevelsestur og åpningsfest i forbindelse med utbyggelsen av Quality Hotel Edvard Grieg. Privat går turen først til Clarion Hotel Post i Gøteborg med venninnegjengen, før jeg reiser på en avslappende sommerferie til Calahonda med familien.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Mine interesser er langrenn om vinteren, båt om sommeren og er ellers veldig opptatt av hjem og interiør. Vi har akkurat tatt over en gård på Røyse, så da vil vi få nok å gjøre på fritiden.

– Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

– Iphone – med et uendelig batteri

– Takk, har du ellers noe på hjertet.

– Jeg ser frem til å bli en del av HSMAI Advisory Board Event.

Foto: Mette Snekvik Dæhli

Hilde Snekvik Dæhli