First Hotels til Spania

Som første nordiske hotellkjede, går First Hotels inn i Spania, og gjør 33 boutiquehoteller bookbare for kvalitetsbevisste nordmenn, skriver kjeden i en pressemelding.

For første gang beveger hotellkjeden seg utenfor Nordens grenser, og satser for fullt på nordmenns desiderte feriefavoritt.

– Dette er et stort internasjonalt gjennombrudd for oss, og viser klart og tydelig at First Hotels-brandet er eksporterbart, langt utenfor Nordens grenser. Dette er første skritt i vår internasjonale satsing, og jeg er veldig fornøyd med å få Petit Palace med på laget, sier Asmund Haare, eier og grunnlegger av First Hotels.

Boutique-hotellkjeden Petit Palace har hoteller sentralt beliggende syv av de største spanske byene, og blir den første kjeden First Hotels inngår et såkalt dual branding-samarbeid med.

– Petit Palace har en portefølje som står godt til våre hoteller. Kvaliteten er jevnt over høy, og designen er veldig bra. De unike byggene skaper også unike gjesteopplevlser, sier Haare.

Naturlig første skritt

Spania har lenge vært favorittdestinasjonen til skandinaver generelt, og nordmenn spesielt. Hvert år reiser nesten 4,4 millioner skandinaver til Spania, og 1,5 millioner av dem er norske.

– Når vi først satser utenfor Nordens grenser, er det naturlig at valget faller på Spania. Faktisk utgjør skandinaviske reisende det fjerde største markedet for innkommende turister til Spania, sier Roar Ingdal, administrerende direktør i First Hotels.

Den umettelige Spania-interessen har også Alfonso Castellano, administrerende direktør i Petit Palace, for lengst fått med seg.

– Dette samarbeidet tilgjengeliggjør det viktige skandinaviske markedet på en helt ny måte. Vi vet at nordmenn har høye krav til kvalitet, når de velger hoteller, og jeg ser frem til å vise frem vårt produkt, sier Castellano.

Gir trygghet

Alle Petit Palace-hotellene blir bookbare fra First Hotels hjemmesider, men også gjennom reisebyråer.

– Når våre gjester bestiller et First Hotel Petit Palace-rom, kan de være sikre på at standarden er bra, servicen høy, og at de kan forholde seg til vår distribusjonsplattform og våre kundebehandlere i de skandinaviske landene. Dette gir en trygghet jeg tror mange etterspør på et komplekst og stadig mer uoversiktlig hotellmarked, sier Ingdal.

First Hotel Petit Palace har i dag hoteller i Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Bilbao, Malaga og Salamanca.

– Som First Hotels, har også vi satset på hoteller med unik stil, atmosfære og innredning. Dette samarbeidet vil være bra for begge hotellkjeder, og ikke minst for eksisterende og fremtidige gjester, sier Castellano.

Fakta Petit Palace

Grunnlagt: 2001
Antall hoteller: 33
Destinasjoner: Sentralt beliggende i Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Bilbao, Malaga og Salamanca.

Fakta First Hotels

First Hotels ble etablert i 1993, og er, med sine 58 hoteller, en av Skandinavias ledende hotellkjeder. I porteføljen er anerkjente hoteller, som First Hotel Reisen i Stockholm, First Hotel G i Göteborg, First Hotel Grims Grenka i Oslo og First Hotel Mayfair i København.

Foto: Asmund Haare, eier og grunnlegger av First Hotels, og Alfonso Castellano, administrerende direktør i Petit Palace, tar hverandre i hånden ved inngåelse av alliansen mellom de to kjedene (foto fra First Hotels).