Reisehysteri etter rekordvåt vår

Årets mai har ført til et reisehysteri blant nordmenn. Med rekordmye regn, og temperaturer som ikke har vært så lave på over ti år, er det stor pågang på bestillinger av sommerreiser. Salget av reiser har de siste ukene økt med hele 50 prosent, sammenlignet med i fjor, skriver reiseoperatøren Ticket i en pressemelding.

– En rekordvåt og kald vår, har fått frem reiselysten hos mange. De siste ukene har det vært stor pågang på bestillinger av sommerreiser, både i butikk, på telefon og på nett, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Solfylte destinasjoner, som Kreta, Split og Bangkok, er de reisemålene som har økt mest de siste ukene i mai.

Været i midten av mai sies ofte å være avgjørende for hvordan salget av sommerreiser blir. Årets rekordkalde vår, i kombinasjon med regnrekord, har ført til at det allerede i begynnelsen av mai har vært en stor pågang på kjøp av reiser. Det har ikke vært så kaldt i mai på over ti år, i snitt for hele landet, og det har ikke vært så vått siden 1949.

– Det er ikke så rart at mange vil reise bort til sol og varme, etter denne våte og kalde våren. Man tør ikke ta sjansen på å få sol og varme i sommer, uten å reise bort til solfylte destinasjoner i ferien, sier Wolff Andresen.

«Den som vil reise bort i sommer bør ikke vente for lenge med å bestille, siden reisene blir solgt fort», skriver byrået videre i pressemeldingen.

– Reiser tar aldri slutt, men den som venter lenge med å bestille, må være noe mer fleksibel i sine valg. Finner du ikke en charterreise du vil ha, kan du for eksempel sette sammen din egen reise med fly, hotell og transport. Det kan gi flere valgmuligheter, og kan til og med bli rimeligere i høysesongen, sier Wolff Andresen.

Foto: Strandhytte (foto fra TravelLink).