Nordic Choice Hotels gir 5000 gratis gjestedøgn til flyktningene

I et møte med UDI tirsdag, ble det klart at Nordic Choice Hotels gir 5000 gratis gjestedøgn til flyktningene som nå trenger akutt hjelp, heter det i en pressemelding fra kjeden.

– I Nordic Choice Hotels har vi en kultur for å bidra. Da jeg i vår sa at Nordic Choice kunne huse 1000 flyktninger ved behov, var det en ryggmargsrefleks, og et uttrykk for frustrasjon over situasjonen man så utspille seg i Middelhavet. Responsen fra hele Nordic Choice, og teamet på hotellet som i helgen bisto UDI, har vært overveldende. Behovet er stort, og vi ønsker å bidra med enda mer. Derfor gir vi nå 5000 gratis gjestedøgn til UDI, som bidrar til å hjelpe flyktningene som nå trenger det, sier eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Gir øremerket flyktningstøtte til Unicef

Nordic Choice Hotels besluttet fredag i forrige uke å donere to millioner kroner til Unicef, og deres arbeid med gi humanitær hjelp til dem som er på flukt og dem som trenger akutt bistand i Syria. Unicef vil sikre flyktningbarna hjelp, støtte og beskyttelse, i den desperate flukten som de selv ikke er skyld i.

– Verden står nå ovenfor den største humanitære flyktningekatastrofe i Europa siden andre verdenskrig, og det er umulig å ikke bli berørt av de menneskelige tragediene som utspiller seg i Middelhavet. På vegne av alle medarbeidere i Nordic Choice Hotels, ønsker vi å bidra og hjelpe med det vi kan, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Akutt husly

I forrige uke kontaktet Nordic Choice Hotels UDI, for å tilby midlertidig overnattingsløsninger. Allerede i helgen tok UDI kontakt, fordi behovet ble akutt. Natt til lørdag tok Quality Airport Hotel Gardermoen imot den første gruppen med flyktninger.

– I helgen fikk vi beskjed om at flyktningene trengte husly allerede samme dag. Vi hev oss rundt, fant en midlertidig løsning, og ble enig om muntlig avtale. På det tidspunktet kjente vi hverken premissene til UDI eller omfanget. Etter møtet på tirsdag, er det avklart. Vi har nå uttrykt vårt ønske om å bidra enda mer, og derfor gir vi 5000 gratis gjestedøgn til disposisjon for UDI, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Foto: Torgeir Silseth (t.v.), administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, sammen med eier og styreleder Petter A. Stordalen. Foto fra Nordic Choice Hotels.

Publisert 9. september 2015.