Norges beste hotellfrokost – for tiende gang

Vinneren av den anerkjente utmerkelsen Twinings Best Breakfast er kåret. Hotellkjeden Scandic tok storeslem, med to hoteller på pallen, og Scandic Nidelven kan smykke seg med tittelen Norges beste hotellfrokost, for tiende år på rad, forteller Scandic Hotels i en pressemelding.

– Det er helt fantastisk at Scandic Nidelven nok en gang går av med seieren, og at Scandic Ishavshotel blir nummer tre! Både førsteplassen og fylkesvinnerne bekrefter vår posisjon som Norges mest attraktive frokosthotell. Nå skal vi feire alle våre fantastiske medarbeidere over hele landet, som skaper frokostopplevelser i verdensklasse, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Den årlige kåringen Twinings Best Breakfast regnes som et uoffisielt NM i hotellfrokost. Mer enn 400 hoteller over hele landet er vurdert, av Haugen-Gruppens konsulenter, som består av kokker og sommeliérer, i tillegg til en uavhengig jury. Kriteriene for å vinne, er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

– Det at vi gang på gang får utmerkelsen for Norges beste frokost, skyldes de dyktige medarbeiderne og den gode kvaliteten på frokosten, sier hotelldirektør ved Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal.

Ivaretar lokale mattradisjoner

En av suksessfaktorene for at Scandics hotellfrokost skiller seg ut, er fokuset på lokale råvarer. Med blant annet melkebuffé, med økologisk melk fra Rørosmeieriene, spekemat fra Oppdal, laks fra Hitra og brød fra Eidum gårdsbakeri, får gjestene mye å velge mellom, for frokostgjester på Scandic Nidelven.

– Matkulturen i regionen er veldig sterk, det ønsker vi å fremme. At vi blant annet har en barista i norgestoppen, en egen omelettkokk, og en dedikert smoothie- og juicekokk, gjør at vi kan strekke oss til det ytterste, så gjestene får en god frokostopplevelse. Jeg er svært takknemlig for at vi kan drive hotellet på denne måten, sier Vassdal.

Scandic dominerer

Da Scandic kjøpte Rica-kjeden i 2014, var det et uttalt mål å ivareta og videreutvikle mattradisjonen. Frokosten på samtlige Scandic-hoteller i Norge ble relansert i april i år.

– Vi videreførte det beste fra Rica og Scandic etter integrasjonen, og lanserte en ny Scandic-frokost. Med våre 230 hoteller, er vi det selskapet i Norden som serverer flest mennesker en fullverdig frokost i løpet av ett år. Erfaringen vi har opparbeidet oss, har vi brukt til å skreddersy den nye frokosten til det beste for gjestene våre, sier ansvarlig for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

I tillegg til å ta hjem hovedpremien og en sterk tredjeplass, hadde også Scandic flest fylkesvinnere. I tolv av 19 fylker var det Scandic-hoteller som serverte den beste frokosten.

– At Scandic er representert med så mange finalister og fylkesvinnere, er et bevis på den kvaliteten gjestene kan forvente, når de bor på Scandic. Uansett hvilket Scandic-hotell du bor på, kan du være sikker på at du får en god start på dagen, sier Malting.

Oversikt over finalister og vinnere:

1. Scandic Nidelven
2. Clarion Collection Hotel Folketeateret
3. (delt) Scandic Ishavshotel og Britannia Hotell

Oversikt over fylkesvinnere

Finnmark: Thon Hotel Kirkenes
Troms: Scandic Ishavshotel
Nordland: Scandic Havet
Rogaland: Scandic Stavanger Airport
Østfold: Refsnes Gods
Akershus: Scandic Oslo Airport
Vestfold: Farris Bad
Møre og Romsdal: Scandic Parken Ålesund
Hordaland: Scandic Byparken
Oppland: Nythun Fjellstue
Hedmark: Scandic Elgstua
Nord-Trøndelag: Scandic Hell
Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven og Britannia Hotel (delt)
Telemark: Quality Badeparken Langesund
Aust-Agder: Fevik Strand Hotell
Vest Agder: Scandic Dyreparken
Oslo: Clarion Collection Hotel Folketeateret
Buskerud: Scandic Park Drammen
Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord Hotel og SPA

Foto fra Scandic Hotels