Cruise-suksess for Ving

For ett år siden lanserte Ving cruisepakker, med fly, hotell og cruise, og hver eneste uke settes det nye salgsrekorder. Cruise er trendy, og mest etterspurt er cruise i Karibia, forteller reisearrangøren i en pressemelding.

– Det har virkelig gått opp for nordmenn hvor mange spennende cruise som fins. At vi i tillegg selger full pakke, som inkluderer fly, hotell og cruise, har nok også hatt mye å si for interessen, tror kommunikasjonsdirektør Tonje Fossum i Ving. Ifølge henne har 95 prosent av gjestene kjøpt full pakke, og over halvparten har bestilt reisen sin direkte på ving.no.

– Det er også en gammel myte at cruise er eksklusivt og kostbart. I enkelte perioder betaler du ikke mer for et cruise, enn det koster å feriere på Kanariøyene, fortsetter hun.

Det er Karibia som er mest etterspurt blant cruiserne, og feriearrangøren lanserte nylig åtte nye cruise fra Puerto Rico. En uke til sjøs kan kombineres med valgfritt antall dager med sol og strandliv på den populære, karibiske øya.

– Rundt halvparten av gjestene som har bestilt cruise for kommende vinter og neste sommer, skal seile fra Florida, 14 prosent fra Barcelona og 12 prosent fra Roma. Og så har vi 19 heldige, som skal på julecruise fra Mauritius og rundt i Det indiske hav, sier Løkaas Fossum.

Fakta

Ving samarbeider med Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Costa Cruises.
Samarbeidet inkluderer nærmere 30 skip, som seiler rundt 70 ulike ruter i Karibia, Dubai, Middelhavet og Det indiske hav.
Det mest populære skipet er Allure of the Seas, et av verdens største. I sommer seilte det for første gang i Middelhavet.

Cruisepakker

Karibia: 40 cruisepakker
Middelhavet: 21 cruisepakker
Dubai: 5 cruisepakker
Det indiske hav: 1 cruisepakke

Foto: RCCLs «Allure of the Seas». Foto fra Ving