Scandic skal lære EU god tilgjengelighet

Magnus Berglund, tilgjengelighetsambassadør i Scandic Hotels, er invitert av EU for å presentere Scandics prisbelønte, interaktive tilgjengelighets-utdanning. Det hele finner sted på konferansen The EU’s Tourism Education & Training Offer i Brussel 21. oktober, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

På konferansen presenteres resultatet av en studie, bestilt av EU-kommisjonen, om utdanning innen turisme, og hvordan de møter bransjens behov. Scandic er den eneste hotellkjeden som er invitert, for å inspirere til hvordan selskaper kan ta i bruk interaktiv utdanning, for å bedre tilbudet for personer med spesielle behov.

– Vi har valgt ut Scandic Hotels som det gode eksempelet fra hotellbransjen, for å vise hvordan store hotellkjeder kan implementere en sunn bærekraft- og tilgjengelighets-policy, i tråd med kundenes behov. Formålet er å vise et godt eksempel for ulike interessenter som arbeider med turisme og utdanning. Derfor har vi invitert Magnus Berglund til å snakke om Scandics e-læringsprogram. Det er et veldig godt eksempel på hvordan selskaper kan ligge i forkant ved å dele kunnskap og kompetanse innenfor et spesifikt område. Et område vi ser som avgjørende for det moderne turistmarkedet, sier Alice Jude, Tourism Expert for CSES og NECSTouR.

– Det er ekstremt gøy at vi nok en gang blir bedt inn til EU for å snakke om vårt tilgjengelighetsarbeid. Jeg ser frem til å være en inspirasjonskilde for hvordan man på en pedagogisk og interaktiv måte kan formidle kunnskap om tilgjengelighet, sier Berglund.

Scandics webbaserte utdanning, lansert i 2013, fokuserer på hvordan man kan tilby gjester med nedsatt funksjonsevne optimal service. Selve utdanningen baserer seg på råd, tips, tester og instruksjonsfilmer. Formålet er å skape en forståelse for ulike typer tilgjengelighetsutfordringer, og hvordan man best kan møte disse. Denne type spørsmål favner bredt. Scandic har derfor valgt å gjøre utdanningen tilgjengelig for alle på sine hjemmesider.

Scandics tilgjengelighetsutdanning vant pris for beste interaktive utdanning på Swedish Learning Awards 2014, og tok hjem sølvmedaljen i britiske E-learning Awards.

Foto: Scandic Hotels’ tilgjengelighetsdirektør, Magnus Berglund. Foto fra Scandic