Besøkende nummer én million i Dyreparken

Sist søndag ble en merkedag for Dyreparken i Kristiand, da Kjetil Tverå fra Vennesla ble årets besøkende nummer én million, ifølge en pressemelding fra parken.

Vel innenfor porten fikk han overrakt et spesialgavekort på årskort de neste 50 år, og Kaptein Sabeltann-billetter til hele familien, til neste års forestilling. Familien består av kona Annette og tvillingguttene deres, Benjamin og Mathias (8).

Familien Tverå, som er fra Moseidmoen i Vennesla, hadde impulsivt bestemt seg for å ta en liten tur til Dyreparken før middag, men dagen ble ikke helt som de hadde tenkt.

Vel fremme ble de møtt av en stengt port, fordi det ble rigget til med rød løper. De som stod i kø, ble loset inn, én etter én, før jubelen slapp løs, og den intetanende venndølen ble møtt med musikk og ovasjoner da han gikk inn, etter å ha sluppet kone og barn inn først.

– Vi er veldig glad i Dyreparken, og er her minst én gang i måneden. Årskort har vi i alle fall hatt i seks av de åtte siste årene, så dette passer veldig bra, sa Tverå, etter at han fikk summet seg.

Kona Annette stod på sidelinjen og humret. Hun vet nemlig hvor ubegeistret mannen er i oppmerksomhet. Da de hadde parkert bilen, og så at det brygget opp til besøksfest, hadde Kjetil mest lyst til å gå hjem igjen.

Det var på forhånd kjent at millionen ville bli passert i løpet av helgen, men bare noen få personer visste hvordan det lå an fra time til time. På slutten var det kun én funksjonær som fulgte med på et telleapparat. Ingen andre visste hvor mange personer det var igjen før millionbesøket ble passert.

– Vi syns Dyreparken er en fantastisk attraksjon, til stor glede for alle aldre. Og så er vi glad for at Parken er så godt tilrettelagt for funksjonshemmede, sier kona, Annette. Hun innrømmer at de ikke er så aktive i parken i sommermånedene, men at de liker seg best utenom høysesong.

– Nærkontakten med dyrene er det vi setter aller mest pris på, sier hun ,og nevner løvene og de afrikanske dyrene på “Savannen” som eksempel.

Dyreparkens direktør Per Arnstein Aamot er veldig glad for den nye rekorden.

– Dette er helt fantastisk. Og det er virkelig gøy at det skjer med en familie som har årskort til Dyreparken, sier han. Da han overtok som direktør i 2007, var besøksrekorden på drøye 600.000. Han har imidlertid alltid hatt troen på at det er mulig å oppnå en million besøkende i løpet av ett år.

Aamot er for øvrig glad for at millionbesøket ble passert i et år der Dyreparken har satset så tungt på videreutvikling av underholdningskonseptet, med opprettelsen av Hakkebakkeskogen.

– Det viser bare at filosofien vår holder stikk, med å satse på unike historier, sier han.

Neste år er det 50-årsjubileum i Dyreparken. Da kommer i alle fall milliongjest Kjetil Tverå tilbake med familien sin. Men han slipper å tenke på å betale for årskortet sitt før han fyller 93 år, i Dyreparkens 100-års jubileumssesong – i 2066.

Foto: Kjetil Tverå (43) ble årets besøkende nummer én million i Dyreparken. Foto fra Dyreparken i Kristiansand