Best i hotellbransjen på tilgjengelighet

De beste innen ansvarlig turisme verden over, er blitt kåret under World Responsible Tourism Awards i London. Scandic Hotels gikk helt til topps i kategorien beste overnattingsted for gjester med nedsatt funksjonsevne, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Kategorien beste overnattingssted for gjester med nedsatt funksjonsevne hedrer de som er best i bransjen til å legge til rette for alle gjester, uansett fysisk eller psykisk funksjonsevne. Scandics omfattende arbeid med tilgjengelighet, har med denne utmerkelsen nok en gang fått internasjonal oppmerksomhet.

Scandic Hotels' tilgjengelighetsdirektør, Magnus Berglund. Foto fra Scandic
Scandic Hotels’ tilgjengelighetsdirektør, Magnus Berglund. Foto fra Scandic

– Scandic vinner prisen for sitt tilgjengelighetsarbeid, som er integrert i alle deler av virksomheten. De legger til rette for et bredt spekter av funksjonsnedsettelser, og juryen er spesielt imponert over hvordan Scandic har tatt lederskap i bransjen, og utviklet et e-læringsprogram, og gjort det tilgjengelig for hele reiselivsbransjen, sier Harold Goodwin, juryformann i World Responsible Tourism Awards.

World Travel Market, som arrangeres i London hvert år, på World Responsible Tourism Day, er verdens største reiselivsarrangement. Til stede i London var Scandics tilgjengelighetsambassadør, Magnus Berglund.

– Jeg er utrolig glad for at Scandic vinner denne prisen. Det viser at alt arbeidet vi legger ned for å gjøre våre hoteller tilgjengelig for alle, utgjør en forskjell, og legges merke til, også utenfor Scandic, sier han.

Scandic og tilgjengelighet

At alle gjester skal tilbys den samme høye standarden, uansett funksjonsevne, er et viktig mål for Scandic. Hotellkjeden har, siden 2003, hatt en dedikert tilgjengelighetsambassadør, med oppgave å sørge for en bedre hotellopplevelse for gjester, uansett funksjonsevne.

Scandic har en omfattende sjekkliste på 110 punkter, Scandics tilgjengelighetsstandard, og i 2013 var Scandic den første hotellkjeden i verden som lanserte en interaktiv e-læring om tilgjengelighet, som er åpen for alle via Scandics hjemmeside.

Toppfoto: Scandic Hotels’ tilgjengelighetsdirektør, Magnus Berglund. Foto fra Scandic