Økt Norwegian-trafikk i oktober

Norwegians trafikktall for oktober er, som foregående måneder, preget av vekst internasjonalt, spesielt på langrutene. I Skandinavia er utviklingen stabil, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Den solide fyllingsgraden fortsatte for selskapet i oktober, med 88 prosent, en økning på 6,2 prosentpoeng fra samme måned i fjor. Nærmere 2,4 millioner passasjerer reiste med Norwegian denne måneden, en økning på seks prosent.

Norwegian har satt lite ny kapasitet i markedet de siste månedene, og trafikktallene viser en stabil og god utvikling. Det samme gjelder bookingene fremover. Trenden med vekst på langrutene, ikke minst til og fra London Gatwick, fortsetter.

I oktober fløy 2.385.906 passasjerer med Norwegian, en økning på seks prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med ti prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med to prosent denne måneden. Fyllingsgraden, på 87,8 prosent, er en økning på hele 6,2 prosentpoeng fra samme måned i fjor. 96 prosent av setene på langdistanseflyene var fylt i oktober.

– Det vi spesielt merker oss denne måneden, er stabil vekst på det skandinaviske markedet, ikke minst i Norge, hvor mange har spådd nedgang i flytrafikken. Når bedriftene må se etter rimeligere reiser til sine ansatte, innebærer det en fordel for oss, som tilbyr god kvalitet til en lavere pris, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flyvningene i oktober, hvorav 85,3 prosent gikk til oppsatt rutetid.

Foto: Norwegian-maskin på rullebanen. Fotograf: Hans Olav Nyborg, Norwegian