Kald sommer gir økt reiselyst i vinter

De største reisetrendene fra Tickets respons’ undersøkelse, viser at Colombo og Dubai er vinterens raketter blant reisemålene, og Gran Canaria er nordmenns favoritt-reisemål. Det kjølige sommerværet inspirerer økt reiselyst i vinter. Tolv prosent oppgir at sommerværet har påvirket vinterens reiseplaner, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Det kjølige sommerværet påvirker reisebestillingene. 14 prosent flere har bestilt vinterreise enn ved samme tid i fjor, og ni prosent flere har bestilt ferien for neste sommer. Det viser fersk bestillingsstatistikk fra Ticket Feriereiser.

– Det er sol, bad og varme reisemål som gjelder i vinter, på grunn av det kjølige sommerværet. Flere enn vanlig vil reise i vinter, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket Feriereiser.

Tolv prosent sier at det kjølige sommerværet har påvirket vinterens reiseplaner. Fem prosent sier at været har gjort at de vil overveie en vinterreise, som ellers ikke ville vært aktuelt, og tre prosent mener at de i høyere grad kommer til å søke seg mot varmere reisemål.

Gran Canaria er nordmenns favorittreisemål

Spania er det mest populære ferielandet i vinter, og Colombo er det reisemålet som øker mest i vinter, med en økning på 227 prosent, og bidrar til at Sri Lanka inntar 20. plassen over mest bestilte land. Dubai er også et raskt voksende reisemål, og øker med 63 prosent i vinter. Dubai er et reisemål med spektakulære opplevelser, som tilbyr sol og bad i kombinasjon med storbyliv.

Både Miami og Fort Lauderdale går forbi New York, på topplisten over de mest bestilte reisemålene i USA i vinter. De har en økning på 34 og 17 prosent. Det er kombinasjonen av sol og storby som lokker oss til Florida. Disse reisemålene øker mye, da cruise i Karibien fortsatt er en populær ferieform. Ettersom mange cruiseskip går fra ulike havner i Florida, kombinerer mange cruiseferien med en uke på stranden her.

Dubai er vinterens komet på cruisehimmelen. Stadig flere cruiserederier satser på cruise fra Dubai, samtidig som flere reisende velger å kombinere besøket i Dubai med cruise. Fra San Juan har bestilte cruise økt med over hundre prosent. Mye takket være Norwegians nye rute til Puerto Rico, som gjør det lettere å cruise i det sørlige Karibien. Mest populært er fortsatt cruise fra ulike havner i Florida, som også øker kraftig. Totalt har cruisebestillingene i vinter økt med 45 prosent.

10 på topp – vinterens mest populære reisemål

 1. Gran Canaria (1)
 2. Bangkok (2)
 3. Tenerife (3)
 4. London (6)
 5. Phuket (5)
 6. København (ny)
 7. Lanzarote (7)
 8. Manchester (24)
 9. Miami (16)
 10. Dubai (18)

10 på topp – land

 1. Spania (1)
 2. Thailand (2)
 3. USA (3)
 4. Storbritannia (5)
 5. Tyskland (4)
 6. Danmark (7)
 7. Frankrike (13)
 8. Tyrkia (10)
 9. Italia (15)
 10. Forente Arabiske Emirater (18)

Kilde: Ticket. Bestillinger gjort frem til 18. oktober 2015, med avreiser 1. november 2015 til 30. april 2016. Tallene i parentes viser fjorårets plassering. Basert på avreise fra alle flyplasser i Norge.

Foto: Strandhytte (foto fra TravelLink).