Oslo Vinterpark og Varingskollen åpner

Oslo Vinterpark og Varingskollen åpner henholdsvis klokken 16 og 15 fredag 27. november, nesten én måned tidligere enn i fjor, heter det i en pressemelding fra Oslo Vinterpark, Tryvann.

– Vi får takke værgudene for en kald november, som igjen har gitt oss muligheten til å produsere snø på et tidligere tidspunkt enn i fjor. Det er veldig godt å komme i gang i Tårnbakken under Tryvannstårnet, og åpne skisenteret med en god magefølelse, med at det også kommer noe kulde de neste dagene, forteller daglig leder i Oslo Vinterpark, Espen Bengston. Sesongkortet i Oslo Vinterpark er også gyldig i Varingskollen i Hakadal, rett utenfor Oslo.

– Vi er kjempefornøyde med å få til åpningen så pass tidlig, det er nå folk virkelig gleder seg og snakker om snø, så det er viktig for oss som ligger i tettbebygde strøk å komme i gang i god tid før jul, supplerer anleggsjef i Varingskollen, Andy Taylor.

Snøproduksjonen har pågått i dagevis den siste uken, men Vinterparken har stoppet snøkanonene, etter at plussgrader og regn kom innover Oslo på tirsdag.

– Vanligvis trenger vi fem dager for å åpne de første bakkene, men så kom det plussgrader. Været er som normalt litt ustabilt når høsten klorer seg fast, mens kong vinter velter seg innover landet. Vi ser på værvarslet at vi mest sannsynlig kommer i gang med snøproduksjonen igjen før helgen, og åpner på fredag klokken 16. Det er samtidig med Hemsedal, noe vi er veldig fornøyd med, forteller en entusiastisk Bengston.

En kald november i Oslo

– Våre snøproduksjons-team har jobbet natt og dag siden torsdag i forrige uke og det ser vi resultatene av nå, med store dunger med snø, og åpning ti-tolv dager tidligere enn normalen. Snømennene våre har lagt ned en drabelig innsats den siste uken, forteller Bengston.

I første omgang er det Tårnbakken i Oslo Vinterpark og Hakkebakken i Varingskollen som åpner. Etter hvert vil de andre bakkene åpnes fortløpende, etter hvert som snø og kuldegrader får overtaket.

– Vi ønsker å åpne alle bakker så fort som overhodet mulig, men det er også viktig for oss å levere kvalitet, når vi først kommer i gang med alle bakker, understreker Bengston.

Økning i skiskole

Også skiskolen i Oslo Vinterpark har merket en økt pågang i år, med skikurs som allerede begynner å fylles opp.

– Det virker som det er flere og flere som ser den langsiktige verdien av å melde barna sine på skikurs som fokuserer på de grunnleggende egenskapene, nemlig å ha det gøy og å stå riktig på ski. De to tingene påvirker hverandre veldig, og foreldrene kan både se og føle bedringen, etter hvert som barna kjører fra dem i bakkene, humrer Gard Telje, som har ledet Skiskolen i Oslo Vinterpark de siste årene.

– Vi er verdens eldste skiskole for barn, som ble åpnet allerede i 1934, tilføyer han.

Suksess med priskutt

Oslo Vinterpark og Varingskollen har ryddet opp i sin prisstruktur før sesongen, og kuttet prisene kraftig på sesongkort.

– Vi har fått enorme mengder med positive tilbakemeldinger, og det viser seg også på salgstallene. Det er virkelig blitt den store snakkisen vi håpet på i høst, og vi er svært optimistiske for salget fremover, da de aller fleste kjøper sesongkort når vi åpner anlegget.

– Det er vanskelig for oss å gi noen eksakte tall, med tanke på økningen, da vi hadde et tidsbegrenset tilbud på sesongkort, frem til 1. desember i fjor, men det ser svært lovende ut, avslutter Bengston.

Så gjenstår det å se hvor stor den endelige suksessen blir, forholdene ligger ihvertfall tilrette med tidlig åpning og gode priser.

Foto: Tryvann og Oslo Vinterpark. Foto fra Oslo Vinterpark