Ukens navn: Kjersti Ruud Walaas

Kjersti Ruud Walaas
Høyskolelektor og studieleder
Institutt for ledelse og administrasjon/Bachelorstudiet i reiselivsledelse, Norges markedshøyskole

Jeg heter Kjersti Ruud Walaas og leder bachelorstudiet i Reiselivsledelse og opplevelsesutvikling på Markedshøyskolen, Campus Kristiania.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Jeg foreleser for studentene, og trives veldig godt i auditoriet, som er min hovedarena på jobben. Så samarbeider jeg med de andre foreleserne, om å skape et best mulig studium hver eneste dag. Det krever mange samtaler og møter, for å drive den faglige utviklingen og forme studiet i forhold til nye trender og utvikling i bransjen. Vi har stadig folk fra næringen innom, som snakker for studentene om hva de holder på med. Og til slutt så leser jeg mye bøker, for å lære mer, og sensurerer eksamensoppgaver. Av og til får jeg dra på en konferanse og treffe folk fra andre land, som driver med det samme, og det er også stas.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det beste er å få være med på å forme unge mennesker. Det gir meg mye å se hvordan studentene utvikler seg i løpet av tre år.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Nelson Mandela, ingen over, ingen ved siden.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Ja, vi har et veldig stort og rundt lunsjbord, som vi samles rundt hver dag. Der foregår de mest useriøse og de mest seriøse samtaler.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Vi på Høyskolen har vært medlem tidligere, hatt et opphold, og så funnet tilbake igjen det siste året. Det føles godt å igjen knytte bånd og utveksle erfaringer.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Nettverket som man får tilgang til, og det at studenter og faglige får treffe folk og ledere i bransjen, som er uhyre viktig.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: En pris for årets opplevelsesbedrift hadde vært bra!

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Akkurat nå er det en skihelg som er det gjeveste for meg. Jeg lengter etter snøen, og kommer til å oppsøke den ganske snart. Da vil jeg sette meg i bilen og kjøre opp til Østerdalen, til foreldrene mine. Bo på gården, få med meg far og mor, og kjøre opp til fjellet, til Vinjevegen, hvor de første skiløypene ligger og venter. Det er lykke.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Å ta godt i mot flyktningene, og få slutt på trakassering av uskyldige innvandrere etter Paris-terroren. Det er usigelig trist å høre hva noen av studentene mine forteller om hva de kan oppleve i hverdagen. Rent reiselivsmessig ville jeg ha opprettet et reiselivsdepartement, og fått en reiselivsminister på plass. Hvem skal jeg ikke si ennå, det er flere gode kandidater.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?

A: Som blid og aktiv, men også litt distre.

Q: Hvor går neste reise privat/arbeid?

A: Innenlands til fjells, og til sommeren skal jeg ha Norges-ferie. Familien skal opp til Prekestolen og Kjeragbolten. Har faktisk ikke vært der!

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg trener og går på ski. Elsker å være ute i naturen, sommer og vinter.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Jeg trenger ingen ting. Men det hadde vært lurt med en kniv. Et menneske hadde vært fint!

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg vil at vi skal utvikle reiselivet med mer ressurser og helhetlig innsats enn i dag. I det langsiktige perspektiv trenger vi å utvikle bærekraftige løsninger og næringer for landet, og for arbeidsplassene våre.

Foto: Kjersti Ruud Walaas. Foto fra Norges markedshøyskole.