Norwegian først i Europa med direktesendt TV i lufta

Som første flyselskap i Europa, lanserte Norwegian denne uken direktesendt TV om bord. TV 2 Nyhetskanalen og Bloomberg Television er tilgjengelig gratis på Norwegians 87 WiFi-fly på europeiske flyvninger. RiksTV er partner, og muliggjør lanseringen. Passasjerer kan se TV på medbragt PC, nettbrett eller smarttelefon, skriver selskapet i en pressemelding.

Norwegian tilbyr gratis WiFi på 87 av selskapets Boeing 737-800, og den nye TV-løsningen vil være tilgjengelig på alle disse flyene. Lanseringen av direktesendt TV om bord på fly ble vist på TV 2 Nyhetskanalen på en flyvning mellom Oslo og Berlin mandag.

– Vi er veldig glade for å være først ute i Europa med gratis direktesendt TV i lufta. Ved å tilby TV 2 Nyhetskanalen og Bloomberg Television, får våre passasjerer et enda bredere underholdningstilbud om bord, og dermed en bedre reiseopplevelse, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian, som selv var med på lanseringsflyvningen.

Det er samarbeidet mellom Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, og RiksTV, som muliggjør lanseringen av direktesendt TV. Samarbeidet ble inngått i mai 2015, og innebærer blant annet at medlemmer av Norwegian Reward får 1400 CashPoints hvis de blir kunde av RiksTV. Et CashPoint tilsvarer én krone, som kan brukes til kjøp av flybillett eller tilleggsprodukter, som for eksempel innsjekket bagasje eller setereservasjon.

– Vi er stolte over å være delaktig i en slik historisk begivenhet. Dette å vise direkte-TV på bærbare enheter, er en viktig del av vår strategi. At vi får anledning til å gjøre dette, også på Norwegians fly, er vi glade for, sier administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland.

De norske nyhetene leveres av TV 2 Nyhetskanalen, Norges eneste nyhetskanal på TV, som er oppdatert på nyheter og sport hele døgnet.

– Seerne forventer i dag at de kan se nyheter direkte hele tiden. Slik er verden blitt. Det er derfor gledelig at vi, sammen med svært fremoverlente samarbeidspartnere, kan tilby direkte nyheter, også i luften. Nå er det helt slutt på at man går glipp av «world breaking news» mens man er i luften. Nyhetskanalen er bokstavelig talt på luften hele tiden, sier nyhets– og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Bloomberg Television vil levere de internasjonale nyhetene om bord, og tilbyr internasjonale finans- og næringslivsnyheter, og analyser.

– Vi er glad for at Bloombergs unike og nyskapende tilnærming til moderne forretningsjournalistikk og analyse vil være tilgjengelig for Norwegians passasjerer i Europa. Denne lanseringen gir reisende over hele kontinentet muligheten til å følge de viktigste nyhetene live på Bloomberg TV, og lande på sin destinasjon, vel informert om dagens nyheter, sier administrerende direktør i Bloomberg Media, Adam Freeman.

TV-løsningen om bord leveres av Global Eagle Entertainment (GEE), som tilbyr underholdningsløsninger til flyselskap over hele verden.

Foto: Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos viser frem den nye, direktesendte. TV-løsningen på «jomfruturen». Foto fra Norwegian