Hagen-familien åpner Nordens største opplevelsesparadis utenfor Oslo

Med åpningen av The Well, like utenfor Oslo, løftes norsk spakultur rett opp i verdenseliten. 10.500 kvadratmeter og tre etasjer med pur nytelse. Dagene da luksuriøs oppvartning og fullkommen kroppslig velvære var de rike og berømtes domene, er forbi, heter det i en pressemelding fra spasenteret.

Arkitektkontoret Halvorsen & Reine har tegnet en velværedrøm med 15 forskjellige saunaer, 25 behandlingsrom, elleve bassenger, hager, grotter, lounger og en 250-seters restaurant.

En påkostet reise i internasjonal spakultur, samlet under ett tak. Dusj i den spektakulære fossefallgrotten, pust ut i den tyrkiske hamamen, la sansene blendes i den japanske hagen, ta inn naturen i utendørsbassenger og badstuer i skogen, senk skuldrene i loftsaunaen, og kjøl deg ned i kaldtvannskulper.

– The Well introduserer konseptet daycation for det norske markedet. En dagsferie fra hverdagen, i tilgjengelig luksus, for alle som setter pris på spa og velvære, og vil slappe av etter en hektisk dag. Du kjøper dagspasset, pulssenkingen er på huset, sier The Wells styreleder, Camilla Hagen Sørli.

Voldsom etterspørsel

Familieselskapet Canica har hatt en voldsom suksess med Farris Bad i Larvik. Pågangen er så stor, at spaavdelingen ofte må stenge for besøkende som ikke er gjester ved hotellet. På The Well trenger du ikke overnatte. Det er et luksuriøst dagspa, med priser for alle, der en enkelt skal kunne svippe ut for en lunsj eller etter jobb, for å puste ut.
Det er kort vei til The Well langs hovedfartsveiene inn og ut av Oslo, og 1,5 millioner mennesker bor innen en kort radius fra det fullkomne velbehag.

Nordmenn suger til seg trender fra Europa og verden. The Well gjør det enkelt, ved å samle en verden av velvære under ett tak.

Fakta om The Well

• Stein Erik Hagens nyåpnede dagspa og badehus på Kolbotn, kun 13 kilometer sør for Oslo sentrum.
• Er, med 10.500 kvm over tre etasjer, det største spabadet nord for Hamburg. Har ambisjoner om å være Nordens ledende dagspa.
• Kostnadsrammen for badehuset har vært over 300 millioner kroner. Det åpnet 4. desember og har 130 ansatte.
• The Well er en påkostet, men tilgjengelig reise, som tilbyr det beste fra internasjonal spakultur under ett tak: Blant annet spektakulære fossefall og grotter, elleve bassenger, tyrkisk hamam, japansk hage og badehus, Blockhaus-sauna, marokkansk rhassoul og et stort spenn av behandlinger.
• En 250-seters restaurant og en uteservering som tar 100 gjester, bidrar til at senteret skal trekke opp mot 100.000 spagjester årlig.
• Tegnet av arkitektkontoret Halvorsen & Reine, i moderne, norsk formspråk, med sterke innslag av både art deco og inspirasjoner fra internasjonale sparetninger. Alle rom skal være en egen opplevelse.

Fakta om fasilitetene:

• Wellness Pool er et gigantisk basseng, på hele 10×25 meter, som holder 35 grader. Det har båser med vertikale sidedyser, for stående boblebad, og senger av luftrør, for liggende boblebad.
• Nordlys Laconium er en mild badstue, med varme benker og vegger, samt en glassplate i midten, der røyk siver ut og skaper en fin, grønnaktig stemning.
• Krystallbadet er et stort dampbad, med romerske røtter.
• I urtesaunaen varieres urtene som brukes, etter effekten man ønsker på sinnet. Duftene skiftes fra dag til dag.
• Augfuss-saunaen er en av de største badstuene i landet, med plass til over 50 spagjester. Her gjennomføres en rekke badsturitualer av drevne spaansatte.
• Den marokkanske Rhassoulen er en egen verden, bygget autentisk, med fliser, søyle i midten, med vann, og leire fra Atlasfjellene.
• I den nordiske avdelingen finner du en toetasjes loftsauna, som er laftet i Østerrike, med tømmer fra Sibir, både kelo-tømmer og furu, som har fått ligget mange år i tundraen. En fjelldusj ved en foliert glassvegg skal gi deg følelsen av å stå i midt i norsk natur.
• Fossefallgrotten gir deg følelsen av å ha gått inn i en gruvegang med underjordiske fosser, kalde fliser og lyd.
• I den tropiske avdelingen er det jungelsauna, med høy luftfuktighet og en følelse av å sitte i jungelen, med lyder, trekronebilder og en rekke forskjellige dusjhoder.
• Behandlingsavdelingen har 25 rom, med forskjellige typer behandling.
• Her er sannsynligvis Nordens eneste såkalte «float»; et patentert system, der du opplever vektløshet, uten å bli våt, og en kombinasjon av temperert vann og forsiktige dyser, som effektivt restituerer musklene og gir kroppen balanse.
• The Well er tidlig ute med de siste behandlingsmetodene, blant annet annet ayurvedisk yogamassasje, en kraftfull terapeutisk behandlingsform, der hele kroppen varmes opp og tøyes, før behandlingen avsluttes med indisk hodebunnsmassasje.
• Den tyrkiske hamamen har den tradisjonelle, åttekantede stenen i midten, autentisk bygget.
• I loungene og biblioteket kan gjestene lese, slappe av eller sove.
• I den japanske avdelingen kan 1000 år gamle tradisjoner nytes, blant annet et Onsen varmtbasseng, der en nyter synet av norsk skog eller en av de tre japanske hagene. I det japanske dampbadet er det damp og rennende vann. Spagjestene kan også meditere i det førti grader varme, japanske meditasjonsrommet.
• Ute er det en stor jacuzzi, med solterrasse og plantekasser. På milde vinterdager fyres skogsaunaen opp. Det er mulig å spasere i terrenget.

Foto: Et av bassengene på The Well. Foto fra The Well