Himmelsk åpningsfest for Clarion Hotel Air

Torsdag 3. desember ble Rogalands nyeste konferansehotell, Clarion Hotel Air på Sola, innviet. Ordfører, næringslivsledere og lokale bedrifter var blant de 750 gjestene som var invitert til middag og åpningsfest. Petter Stordalen ankom innvielsen på passende vis, gjennom lufta, skriver Nordic Choice Hotels i en pressemelding.

Firende ned fra et helikopter i 15 meters høyde, entret Petter Stordalen åpningsfesten, på toppen av Solas høyeste bygg, Clarion Hotel Air. Med Stian Blipp som kveldens konferansier, og musikalske høydepunkter fra High on Heels og Admiral P, stod stemningen i taket i superatriet på det flunkende nye hotellet.

– Når man åpner et hotell som heter Clarion Hotel Air, er det klart at man må ha en luftig ankomst! Feiringen er en hyllest til Solas høyeste og desidert flotteste bygg, samt det fantastiske samarbeidet mellom Nordic Choice Hotels og Utsola AS. De neste 25 årene vil Clarion Hotel Air være en arena for innovasjon og utvikling i Stavanger-regionen, sier Stordalen, som både er eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, Clarion Hotelmedregnet.

Clarion Hotel Air er Clarions nyeste tilskudd i Stavanger, og ligger knappe 800 meter fra Sola flyplass. Hotellet har 296 rom, 13 møterom, og regionens største konferansesal, med plass til 1250 personer. Bygget er tegnet av arkitektfirmaet KAP, og det stilfulle interiøret er designet av Space Copenhagen. Byggeier Utsola AS, representert ved Anne Kristine Rugland, var selvsagt tilstede under innvielsesfesten.

– Vi er veldig fornøyde! Både med samarbeidet med Nordic Choice Hotels og totalentreprenør i gjennomføringen av byggeprosjektet, og med det endelig resultatet. Det har vært tidkrevende, men utrolig kjekt å bygge vårt første hotell, sier hun.

Hotelldirektør Laila Neverdahl er svært fornøyd med sitt nye hotell, og mener innvielsesfesten stod i stil til hotellet.

– Med Clarion Hotel Air har vi sprengt oss inn i et nytt marked, og gjort Stavanger til en attraktiv destinasjon for arrangementer og konferanser i stor skala. Vi er utrolig stolt, og ville selvsagt vise frem det flotte hotellet vårt, men ikke minst ville vi feire den fantastiske innsatsen som er lagt ned for å få dette til, sier hun.

Kvelden ble avsluttet med mingling og middag, servert av Clarion Hotels restaurantkjede Kitchen & Table, signert Obamas stjernekokk Marcus Samuelsson.

Slik er Stavangers nye Clarion Hotel Air

Bygget er eid av Utsola AS, (Familien Rugland)
Entrepenør: Kruse Smith AS
Driftes under Petter A. Stordalens varemerke Clarion Hotels
Byggherre for prosjektet: Utsola AS
Arkitekt: KAP AS
Interiørarkitekt: Space Copenhagen
296 rom og 13 konferanserom
Storsal med plass til 1250 personer
Restaurantkonsept Kitchen & Table, signert den verdenskjente kokken Marcus Samuelsson
Treningsrom over 2. etasjer
Airport Shuttle

Foto: Petter A. Stordalen på scenen i Clarion Hotel Air på Sola. Foto fra Nordic Choice Hotels