HANENs første økosertifisering

HANEN har sertifisert sin første økoturismebedrift, etter at de overtok ordningen Norsk Økoturisme fra Innovasjon Norge. Trasti & Trine var stolte over å motta sertifikatet under åpningen av årets Internationale Grüne Woche i Berlin, skriver næringsorganisasjonen i en pressemelding.

Trasti & Trine er en svært profesjonell bedrift i reiselivssammenheng, og har lang fartstid i bransjen.

– Dette er et meget godt eksempel på en bedrift med høy grad av profesjonalitet, og særdeles gode rutiner satt i system. Bedriften har gode retningslinjer for både drift og gjennomføring av aktiviteter, sier HANENs daglige leder, Bernt Bucher-Johannessen.

Trasti & Trine er opptatt av å ta godt vare på både gjester, naturen og nærmiljøet, og har det nordnorske særpreget i fokus.

– Ved å gi våre gjester et innblikk i den fantastiske naturen og kulturen i Finnmark, ønsker vi å inspirere og gi kunnskap om bærekraftig bruk og sporløs ferdsel, forklarer Trine Lyrek, som driver virksomheten, sammen med mannen, Johnny Trasti.

Stor utvikling

Det har skjedd mye i bedriften siden de ble sertifisert for første gang i 2011, da som Northern Lights Husky. Virksomheten har siden 2013 operert som Trasti & Trine i sin helhet, og det er en svært spennende utvikling som har funnet sted, både med hensyn til kvalitet og konsept.

– Ved at bedriften nå også inkluderer mat og overnatting, kan de trekke til seg gjester for lengre opphold. Bedriften har hatt en svært positiv utvikling. Som økoturismebedrift, er gode opplevelser og lengre opphold på samme sted, helt i tråd med målene. En flott økoturismebedrift, sier ekstern revisor Lone Lamark.

Erfaren økoturismebedrift

Trasti & Trine viser en særdeles god forståelse for økoturismekonseptet, og dette gjenspeiler seg i måten virksomheten drives på.

– Dette er en erfaren økoturismebedrift, som leverte en svært sterk søknad. Trasti & Trine er bevisste på hvilke fordeler og eventuelle utfordringer det kan medføre å være sertifisert. Det vises også generelt et sterkt fokus på kvalitet, sikkerhet og kompetanse. Vi gleder oss til å følge Trasti & Trine videre, avslutter sertifisør for Norsk Økoturisme i HANEN, Nadja Hartikkala.

Foto: HANENs daglige leder Bernt Bucher Johannessen, Trine Lyrek og Johnny Trasti fra Trasti & Trine, og landbruks- og matminister Jon Georg Dale. Foto fra HANEN.