Ukens navn: Vegard S. Johansen

Vegard S. Johansen
District Controller Vest
Scandic Hotels

Vegard ble kåret til Årets Unge Leder i Reisebransjen under HSMAI Prisene 28. januar 2016 på Oslo Plaza.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Vel, nå er heldigvis mitt arbeide svært varierende, jeg jobber i en support avdeling som har mye kontakt med både andre support avdelinger, men ikke minst ut mot operations – hotellene våre. Hverdagen styres til en viss grad av rapporteringsfrister, men jeg er ekstremt kost-nytte opptatt, og forsøker å prioritere slik at tidsbruken min gir effekt kortsiktige og langsiktige mål. Jeg lykkes relativt bra med det.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Nevnte variasjon er positivt, men det jeg trives mest med er å hjelpe andre til å skape resultater gjennom smarte løsninger og små/store endringer.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Sir Alex Ferguson. Tidligere kun som leder av mitt favoritt fotball lag, men nå som jeg har blitt voksen er jeg blitt enda mer fascinert av denne mannen og hvordan han har blitt den mest suksessrike lederen i verdens største sport. Han har blitt et eget studie på Harvard Business School, og foreleser der selv iblant. Jeg skulle gjerne deltatt der en dag!

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: En del av definisjonen på tradisjon er vel at det må være noe man pleier å gjøre ofte, gjerne årlig? Vi har nok vært i slik endring siste par årene at vi ikke har opparbeidet oss noen som har satt seg helt ennå, men spør meg igjen om et års tid!

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Som økonom med kun tre år i bransjen, samt et svært stort internt fokus på endringene vi har vært igjennom, har jeg ikke løftet blikket ut til bransje organisasjonene ennå. Har derfor ikke tatt steget inn i HSMAI før nå, men jeg gleder meg til å engasjere meg i tiden som kommer.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Selve formålet er vel det beste, å skape/styrke plattformen for reiselivsbransjen. Dog må jeg også si jeg er imponert over prosessen rundt kåringen av Årets unge leder og Hotelier.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg føler jeg må lære HSMAI og deres arbeid mot bransjen bedre å kjenne før jeg kommer med noen forslag.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg?

A: Det kunne vært mange forskjellige forslag, på mange forskjellige årstider. Men som oppvokst ved vannet så er en helg med sommer, venner, båt og strandliv høyt oppe på listen over ingredienser.  

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Oi, hvor mange ord kan jeg bruke her? For meg handler den rollen og det ansvaret om å tilrettelegge for at samfunnet skal fungere så godt det kan. Vi er bortskjemt i Norge med oljen, men hva som vil skje etter oljen står som det store spørsmålet. Jeg ville nok ha lagt vekt på å starte omstillingen i næringen og samfunnet til tiden etter oljen, i enda større grad enn det som blir gjort – uten at jeg kjenner alle tiltak som gjøres.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Jeg håper og tror de vil beskrive meg som ærlig, inkluderende, engasjert og positiv. Jeg kan vel også legge til at noen nok ville sagt sta og ambisiøs på tidsbruken.

Q: Hvor går neste reise, privat/arbeid?

A: Med ansvar for våre hoteller i vest, er det naturlig nok en tur til Bergen som står for tur. Denne gang for å jobbe med vårt fantastiske nye hotell Scandic Flesland ute på flyplassen med samme navn. Privat gleder jeg meg til å reise på påskefjellet (Oppdal) om et par uker.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Ingen som vil få folk til å sperre opp øynene nei. Jeg er en enkel sjel som liker de erkenorske hobbyene; ski, engelsk fotball og bøker. Om jeg hadde levd uten mange som var glad i meg, kunne jeg tenkt meg å drive med wingsuit basehopping. Men det er for et annet liv

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Enten en Kindle med evig batteri, eller en fotball.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Ikke annet enn at jeg vil få takke for æren og oppmerksomheten jeg har fått i forbindelse med kåringen av Årets unge leder. Det var en veldig spennende opplevelse som jeg setter stor pris på!

 

Foto: Vegard S. Johansen sammen med juryens Tarje Hellebust, Managing Director, Radisson Blu Plaza Hotel and District Director, Carlson Rezidor Hotel Group

Fotograf: Morten Brakestad