Ukens navn: Pierre Wilhelm Jansson

Pierre Wilhelm Jansson
CEO
Frogner House Apartments

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Arbeidsdagene mine er veldig varierte og innholdsrike. Som daglig leder har jeg ansvar for salg, marked og den daglige driften. Når det er sagt, ligger mitt hovedfokus på menneskene rundt meg, samtidig som jeg jobber mot å styrke konseptet Serviced Apartments i sin helhet. Vi i Frogner House har virkelig tro på konseptet vårt, og mener det en leilighet tilbyr, er noe unikt, i forhold til et hotellrom. Dette er et budskap vi stadig jobber for å innpode blant reisende, og den viktigste faktoren, som vil gjøre at vi lykkes i Norge over tid. De siste årene har AirBnB markedsført verdien av det å bo på litt flere kvadratmeter, når man er på reisefot, noe som virkelig har slått rot blant businessreisende og privatpersoner. Dette budskapet gjør at utviklingen og konkurransen på markedet er blitt større, noe som igjen tvinger oss i bransjen til å levere et bedre produkt for forbrukerne. En slik konkurranse mener vi utelukkende er viktig, uavhengig av bransje.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Å arbeide i en bransje der vi alltid setter menneskene i første rekke, er utrolig givende. Vi som bedrift lever av deres trivsel og velvære, og det å kunne gi gode opplevelser og motta direkte feedback på produktet vi leverer, er selve drivkraften i hverdagen. Dette tror jeg går igjen hos alle som elsker serviceyrket, både i restaurantdrift og hos dem som driver med utleie av hotell eller Serviced Apartments. I tillegg til dette, er det helt unikt å jobbe i en bedrift som Frogner House Apartments! Vi har et styre som ser muligheter og satser, en internledelse og personell som våger å tenke nytt og innovativt, hvor vi ikke er redde for å bevege oss utenfor komfortsonen.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Arne Bertelsen, tidligere daglig leder ved Frogner House Apartments. Han er den person som utviklet meg mest i arbeidslivet, men også privat. Han er en leder som kontinuerlig har som mål å bygge opp andre i sin nærhet, gjennom å gi ansvar og utfordre til å tenke nytt. Arne har klart å bygge konseptet Frogner House fra starten, til der vi er i dag. Med dette har han tatt hele bransjen i Norge til et nytt nivå. I tillegg vil jeg si det å lære og hente inspirasjon fra menneskene rundt deg, i det daglige, er det som gir meg motivasjon, og det jeg kontinuerlig lærer av.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi hadde her om uken en veldig hyggelig Kick-Off, der vi spilte Curling og spiste en herlig middag på restaurant Smalhans. Hovedansvarlig for arrangementet, Torstein, holdt talene varme hele kvelden. Anita startet allsang, med sanger fra Prince, ved siden av en dansende Lene, og så ble funksjonen Face Swap på Snapchat brukt flittig mellom alle kollegene. Vi er et fantastisk team, og alle er ekstremt opptatt av hverandre, og bidrar stort til hyggelig stemning på kontoret.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Vi har vært glade medlemmer i et par år.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Det er viktig med et forum der service og menneskene i bransjen får rom til å diskutere bransjeutvikling og trender. Her mener jeg HSMAI gjør en veldig god jobb, og har et stort kontaktnett, som gir oss i bransjen mulighet til å komme i kontakt med riktige mennesker og leverandører. I oktober var vi i London, der vi fikk mulighet å komme på visning og møte med CitizenM, vi ble tatt imot på en fantastisk måte, og dette var det noe HSMAI bidro til.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Serviced Apartments får fortsatt for lite oppmerksomhet i bransjen. Vi er mange i Oslo, og utviklingen går raskt. Å få på opprettet en arena der vi kan få mulighet til å møtes, er noe vi hadde satt pris på.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Middag hjemme eller på en god restaurant, med gode venner, og sove lenge dagen derpå. Det beste er når man ikke har for mye planlagt.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Miljøet vårt er det absolutt viktigeste, og vi lever i et land med overflod. Jeg ville stått frem som en rollefigur og leder i forhold til miljøtiltak, og ytre mine meninger om hva Norge som land bør gjøre. Tydeliggjøre verdien av arbeidet utad, mot hele det norske samfunnet, tror jeg er en god start.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Glad og veldig utålmodig.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Bali med kjæresten, dykking og surfing er på agendaen.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Elsker havet og fjellet. Å seile over Atlanten, er fortsatt et stort mål i livet, og det skal skje før jeg fyller 30 (har to år på meg).

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Sebrina, min kjæreste, uten tvil!

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Følg Frogner House Apartments på sosiale medier, det skjer mye frem i tid, og her får du alt med deg. Instagram: @frognerhouse

Foto: Pierre Wilhelm Jansson, CEO, Frogner House Apartments. Fotograf: Peter Bryng, Bryng Media.