Quality Hotel kaprer storslått hotellprosjekt i Drammen

I kampen om hotellkontrakten på ROM Eiendoms tomt ved Drammen stasjon, var det Nordic Choice-kjeden Quality Hotel som stakk av med seieren. Det nye Quality-hotellet skal etter planen stå ferdig i begynnelsen av 2019, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

– Nordic Choice Hotels har i dag to fantastiske hoteller i Drammen, som troner øverst på Tripadvisors liste. Drammen er en destinasjon i full blomst, og byen trenger et konferansehotell, med kapasitet til å imøtekomme veksten. Bærekraftig og grønn byutvikling, yrende folkeliv og befolkningsvekst, gjør Drammen til en viktig destinasjon for Nordic Choice Hotels. Med dette Quality-hotellet, befester vi vår ledende posisjon i byen, og har ambisjoner om å tiltrekke oss enda flere gjester til regionen, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Quality Hotel har nylig inngått en intensjonsavtale med ROM Eiendom, om å utvikle et hotell på Drammen stasjon. ROM Eiendom startet i 2015 arbeidet med å regulere området. Planen omfatter nærmere 40.000 m² kontor-, hotell- og servicelokaler, hvorav konferansehotellet ved Drammenselva står for cirka 11.000 m².

– Vi tror Drammen trenger et konferansehotell i denne skalaen. Prosjektet på Strømsø viser moderne byutvikling i praksis. Det er visjonært og nytenkende, og det er akkurat de assosiasjonene vi ønsker å skape med Quality-hotellet ved elva. Vi gleder oss til å videreutvikle hotellkonseptet, og skape en profil som oser av kreativitet og gjestfrihet, til glede for alle Drammens innbyggere, sier Eivind Tangvik, Senior Vice President, Quality Hotel.

På tomten planlegges det et hotell som kan tilby byens største konferansekapasitet, med en konferansesal med plass til 500 personer. Hotellskissen har en høyde på mellom tolv og 14 etasjer, og tilsammen 230 rom. I tillegg til det nye hotellet, vil kvartalet ved Drammen stasjon omfatte sykkelgate, kontorer, butikker og kafeer. Byggestart for hotellet antas å bli tidlig i 2017.

– Vi er godt fornøyd med denne intensjonsavtalen. Den gir oss et bra utgangspunkt for å skape et nytt bymiljø på Strømsø, et område med fantastisk potensial. Med direkte togtilknytning til både Gardermoen og Torp, vil et hotell her tiltrekke seg flere reisende, og bidra til å gjøre Drammen by mer konkurransedyktig. ROM driver bærekraftig byutvikling, ved å utvikle miljøvennlige service-, handels-, kontor- og boligbygg på kollektivknutepunkt, og ved å etablere et nytt hotell på Drammen stasjon, lykkes vi med dette, sier administrerende direktør Petter Eiken i ROM Eiendom.

Illustrasjon: Tegning av Quality Hotel Drammen. Kilde: Nordic Choice Hotels.