Beitostølen øker mest av norske ski- og vinterdestinasjoner

Beitostølen Resort hadde en omsetning på 85,2 millioner kroner i 2015, med driftsresultat på 10,3 millioner kroner, og et resultat før skatt på 5,3 millioner. – Vi er selvsagt kjempefornøyd. Bak resultatet ligger først og fremst knallhard jobbing i våre virksomheter, og høy synlighet på markedet, sier direktør Atle Hovi i en pressemelding.

– I tillegg til at vi får fin drahjelp av gunstig kronekurs, som blant annet har gitt oss rekordmange danske gjester i vinter, er det veldig inspirerende å se at stadig flere virksomheter legger sine kurs, konferanser og events til Beitostølen. Storslåtte naturopplevelser til alle årstider, begeistrer og drar også business-kundene til Beitostølen. Våre naturbaserte opplevelser er spektakulære, enten vi snakker sommer, høst, vinter eller vår, og Beitostølen er en kompakt destinasjon der du finner all kommersiell service i en radius av få hundre meter, konstaterer Hovi.

Etter rekordtrafikk i 2015, et år som ble avsluttet med fulle hus i jule- og nyttårshelgen, holder Beitostølen Resort høy fart, også inn i 2016.

– Februar, med vinterferieukene, ble rekordpreget, og årets påske ga en omsetningsøkning for oss, på 20 prosent, som betyr at årets vintersesong blir all time high, fortsetter direktøren.

Beitostølen beste vintersportdestinasjon hittil i år

I den ferske gjestedøgn-statistikken fra Statistisk Sentralbyrå for januar og februar, øker Øystre Slidre/Beitostølen mest av alle norske profilerte vintersportdestinasjoner. Fjellandsbyen, med sine +300 fastboende, er også inne på topp ti av Norges største destinasjoner for januar-februar, der Oslo og Bergen er på topp. Beitostølen øker med 8,9 prosent. Av de profilerte norske destinasjonene, er det bare Tromsø som har større økning på SSB-statistikken.

Januar-februar-tallene for Øystre Slidre/Beitostølen er 46.303 gjestedøgn, som +3780 fra samme periode i fjor, en økning på +8,9 prosent.

– Det er ingen selvfølge at man skal drive reiselivsindustri i fjellet med suksess, og selv om vi har vinter, snø og fine forhold mange steder i Norge, må man være både offensive og innovative for å lykkes, jobbe med idé- og produktutvikling, og så er det helt avgjørende å kunne holde en høy profil på markedet.

– Så er det viktig at vi har en sunn helårsdrift, slik at vi har helårs-, og ikke sesongansatte, som betyr mye for både kontinuiteten og kvaliteten på vårt serviceprodukt. Det er summen av alt dette, og selvsagt våre fantastiske, naturgitte forhold på Beitostølen, med rekordlang skisesong og også høy sommertrafikk, som ligger bak våre resultater, sier en tilfreds Atle Hovi.

Fantastiske forhold for vårski-turer på Valdresflya

Og trodde du at skisesongen var over i Norge, trodde du feil. Beitostølen tilbyr fortsatt fine forhold i alpinbakkene, ikke minst i de tøffere bakkene i Raudalen, ti minutters biltur fra sentrum.

For tur- og langrennsfolket står spektakulære opplevelser i kø i ukene fremover, helt frem til slutten av mai, på Valdresflya, på 1400 meter. Her kjøres det opp preppede turløyper til og med søndag 22. mai. Området er stort, og omkranset av flere 2000 meter-topper, som betyr fine forhold for randoné, som blir stadig mer populært. De store viddene er også populære for kitere.

– Vårskiturer på Valdresflya er et verdensprodukt, både fordi vi kan tilby dette kun 12-15 minutters biltur fra Beitostølen sentrum, og fordi du skal lete lenge etter så fine og spektakulære forhold, sier Hovi.

Foto: Det var god stemning under Rjupesleppet på Beitostølen, lørdag 16. april 2016. Foto fra Beitostølen Resort.