Esben Holmboe Bang på Maaemo verdens beste unge kokk

Kjøkkensjefen Esben Holmboe Bang på Maaemo er kåret til den beste unge kokken i verden, i den årlige kåringen til luksusreise-magasinet Elite Traveller, som nylig fant sted.

– Det er veldig kult, da, å bli årets unge kokk, sier 33-årige Holmboe Bang i et intervju med DNs ukemagasin D2, og er glad for å komme i selskap med Curtis Duffy (41) fra Grace i Chicago, og Mauro Colagreco (39) fra Mirazur i Menton, på henholdsvis andre og tredje plass.

I sine fem år som Maaemo-kjøkkensjef har Holmboe Bang gjort seg bemerket med sin rendyrkede versjon av det nordiske kjøkkenet, utelukkende bestående av økologiske matvarer.

– Siden Esben Holmboe Bang representerer et norsk kjøkken, og ettersom vi i HSMAI for tiden retter et spesielt søkelys på de unge i bransjen, er det klart dette er ekstra stas, sier HSMAIs administrerende direktør Ingunn Hofseth til hsmai.no, og gratulerer Maaemo og Holmboe Bang med seieren.

Foto: Maaemos kjøkkensjef Esben Holmboe Bang. Fotograf: Tuukka Koski.