Her får du Sogn og Fjordanes beste frokost

Scandic Sunnfjord er kåret til Sogn og Fjordanes beste hotellfrokost i det uoffisielle Norgesmesterskapet i frokost, skriver Scandic Hotels i en pressemelding.

Ni av fylkesvinnerne i kåringen av Norges beste hotellfrokost i den anerkjente konkurransen Twinings Best Breakfast er nå klare. Dette er den mest omfattende vurderingen av norske hotellfrokoster. Mer enn 400 hoteller landet over blir testet.

I år gikk Scandic Sunnfjord av med seieren i Sogn og Fjordane. Det er fjerde år på rad hotellet er fylkesvinner i Twinings Best Breakfast. Hotelldirektør Odd Erik Gullaksen ved Scandic Sunnfjord er storfornøyd.

– Vi er så stolte over å ha blitt fylkesvinnere for fjerde gang. Seieren går til personalet. Det er de som hver dag sørger for at våre gjester får den gode Scandic-frokosten, sier Gullaksen.

Fokus på kvalitet og presentasjon

Hotelldirektøren tror den viktigste grunnen til at hotellet har steget til topps er et stort fokus på kvalitet.

– Jeg tror vi vant på kvalitet i produktet og presentsjonen, samt den veldig hyggelige tilstedeværelsen fra personalet. Blant annet er kokken hele tiden synlig og lager maten i restauranten, sier Gullaksen.

Satser på frokost

Administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold, er stolt over at Scandic Sunnfjordhar vunnet i Sogn og Fjordane.

– Frokosten er et viktig satsningsområde for oss. Jeg vet at det legges ned en enorm innsats blant alle medarbeidere for å dra disse seierne i land, og da smaker det selvfølgelig ekstra godt, sier Steen-Mevold.

I år har Scandic Sunnfjordfornyet varmmatstasjonen og bygget en Food Court inne i restauranten, hvor kokken lager all varmmat. I tillegg har de fått en egen grøtstasjon med flere grøttyper i sortimentet.

– Scandic skal være best på frokost. Det betyr at vi alltid må prøve ut nye ting for å ligge et hestehode foran. Kåringen viser at satsningen bærer frukter, og at frokosten blir godt mottatt, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke ved Scandic Hotels Norge.

Kvalitetsstempel

Twinings Best breakfast regnes som et uoffisielt NM i hotellfrokost. Konkurransen går ut på at 400 hoteller over hele lander vurderes av en uavhengig jury i tillegg til Haugen-Gruppens konsulenter som består av kokker og sommelierer. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut i fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

Twinings Best Breakfast arrangeres for ellevte året på rad. Vanligvis blir fylkesvinnerne og Norgesvinneren kunngjort samtidig, men i år kunngjøres vinnerne fortløpende. Den nasjonale vinneren er klar i løpet av høsten.

Foto: Frokostvertinne Jorunn og frokostkokken Marzena ved Scandic Sunnfjord. Foto fra Scandic Hotels.