SAS øker med nær en halv million flyseter i vintersesongen

Med fokus på direkteruter til populære destinasjoner, tilbyr SAS’ vinterprogram 2016/2017 Skandinavias reisende 470.000 flere flyseter enn i fjor, og en økning av frekvenser på utvalgte innenriks- og Europa-destinasjoner, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Når SAS’ vinterprogram innledes i slutten av oktober, får Skandinavias reisende tilgang til et bredt nettverk, med flere avganger på populære destinasjoner innenriks, innenfor Skandinavia og til Europa.

–  Vi arbeider hele tiden for å forbedre tilbudet til kundene våre. I tillegg til at vi i vintersesongen flyr til populære feriedestinasjoner, og fortsetter vår satsing på Asia og USA, øker vi nå antall avganger på populære ruter, sier Eivind Roald, kommersiell direktør i SAS.

Styrker tilbudet og kapasiteten på Nord-Norge

Antall vinter- og nordlysturister i Nord-Norge øker stadig, hvilket gjør at SAS ytterligere styrker tilbudet til Tromsø, Bodø og Svalbard i vinterhalvåret. Totalt øker kapasiteten fra Oslo til i Nord-Norge med drøyt 90.000 seter. På ruten Stockholm-Tromsø øker antall avganger i uken fra to til fire midt i vintersesongen.

Direkteruten mellom Trondheim og Stockholm utvides fra én til to ganger daglig, og fra Oslo økes også antall daglige avganger til Helsinki fra to til tre. Oslo-Roma blir også en rute som trafikkeres året rundt.

Totalt øker antall seter innen/til/fra Norge med 270.000 i perioden november til mars, sammenlignet med samme periode året i forveien.

Frekvensøkning og flere flyseter

Økt etterspørsel på det svenske markedet innebærer at Kiruna og Amsterdam nå får tre daglige avganger fra Stockholm i stedet for to. Til Helsinki øker selskapet med ytterligere én daglig avgang, noe som innebærer ni avganger per dag, og direkteruten til Trondheim utvides til to daglige avganger.

Innenriksreisende i Danmark får i vinter tilgang til 38.000 flere flyseter. Økningen kommer først og fremst på strekningen København-Ålborg. I tillegg til den nye direkteruten til Miami, som lanseres i september, utvides destinasjonene Krakow, Wien, Reykjavik og Faro til å bli året rundt-ruter fra København. Selskapet fortsetter dessuten å tilby en fjerde daglig avgang mellom København og Stuttgart.

130.000 flere seter til USA og Asia

I forbindelse med vinterprogrammet, vil SAS i løpet av 2016 ha lansert en rekke nye året rundt-ruter, blant annet fra København til Boston, Miami, Reykjavik, Wien, Krakow og Faro, fra Oslo til Miami og fra Stockholm til Los Angeles og Gdansk.

Satsingen på SAS’ nye kabin i hele langdistanseflåten, er nå klar, og i høst økes antall flyseter til og fra USA og Asia med 17 prosent (130.000 seter). Fra og med i høst har selskapet dermed langdistanseflyvninger fra Skandinavia til Miami, Boston, Los Angeles, New York, Washington DC, Chicago, San Francisco, Beijing, Shanghai, Tokyo og Hongkong.

Foto: En Boeing 737-maskin fra SAS (foto fra SAS Group).