Norwegian med god passasjervekst og solid fyllingsgrad i mai

God etterspørsel i fritids- og forretningssegmentet påvirker Norwegians trafikktall i mai. Totalt valgte vel 2,6 millioner passasjerer å fly med Norwegian denne måneden, 265.515 flere enn samme måned foregående år. Fyllingsgraden var på 88,3 prosent, opp 3,4 prosentpoeng, heter det i en pressemelding fra selskapet.

I mai i år fløy 2.641.666 passasjerer med Norwegian, en økning på elleve prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 15 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med elleve prosent denne måneden.

– Vi er veldig fornøyd med at stadig flere forretnings- og fritidsreisende velger Norwegian når de skal ut og fly. Spesielt på de interkontinentale rutene øker etterspørselen i takt med at vi lanserer nye ruter og destinasjoner, ikke minst mellom London Gatwick og USA, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Flåtealder på 3,6 år

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly. Én ny Boeing 737-800 ble levert direkte fra fabrikken i Seattle i mai. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Norwegian gjennomførte 99,8 prosent av de planlagte flygningene i mai, hvorav 81,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Foto: Boeing 737-800-maskin fra Norwegian. Fotograf: David Charles Peacock.