Ukens navn: Marianne Nygård-Hansen

Marianne Nygård-Hansen
Head of Marketing & Communication 
Fursetgruppen

Fursetgruppen er en av HSMAIs samarbeidspartnere under Møte- og Eventbørsen og HSMAI-prisene i januar, og vil stå for mat og drikke. 

Marianne er ansvarlig for markedsføring og kommunikasjon i Fursetgruppen Restaurant Group, og har flere års erfaring med merkevarebygging innenfor reiselivs- og kommunikasjonsbransjen, både med tradisjonelle og digitale kanaler. Fursetgruppen vant årets veiviser for 2015, og mottok hederlig omtale for sine hjemmesider i januar 2016, på HSMAIs prisutdeling for reiselivsnæringen. 

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Den er veldig varierende, noe som passer meg godt. Vi er en gruppe som består av 20 unike restaurantkonsepter. Hver med sin sjel og karakter. Det gjør dagene både utfordrende og spennende. Markedsavdelingen fungerer som en støttefunksjon, og bistår restaurantene med kommunikasjon, markedsføring, aktiviteter og synlighet. Jeg er mye på farten. 

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: For meg var det lenge en drøm å kunne jobbe med både markedsføring og mat, og nå kombinerer jeg lidenskapen min med jobben. Jeg elsker å lage mat og er hobbykokk hjemme. I tillegg har jeg veldig mange dyktige kolleger, både på hovedkontoret og på stedene som motiverer meg. Vi har det rett og slett gøy på jobb! 

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Min pappa. Han lærte meg å være arbeidsom, og siden jeg også har arvet staheten hans, er det sjelden jeg gir meg.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi arrangerer felleslunsj én gang i måneden, hvor alle er samlet. Det er veldig hyggelig. Ellers er vi flinke til å være sosiale, når anledningen byr seg.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Fursetgruppen har vært medlem siden 2001. 

Q: Hva synes du er det beste ved HSMAI?

A: HSMAI er med på å skape interessante arenaer for kompetanseutveksling. I tillegg synes jeg dere har god fokus på reiselivsbransjen som helhet. 

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

A: Jeg kunne tenke meg flere prosjekter og aktiviteter som tar for seg den digitale tidsalderen, og utviklingen vi står midt oppe i. Vi må bli flinkere til å ivareta hele kundereisen, hvor det digitale både er viktig og avgjørende for å kunne treffe kunden der hun/han er. 

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Den perfekte helg er den som ikke innehar for mange planer. Litt god vin på fredagskvelden, lange frokoster på lørdag og søndag. Kvalitetstid til meg selv og familien min. Gjerne ispedd en treningsøkt eller to, for å kunne nyte en rolig helg med god samvittighet. 

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: På generelt grunnlag synes jeg Erna Solberg gjør en god jobb som Norges statsminister. I en tid som preges av omfattende endringer og omstillinger, hvor verden globaliseres, urbaniseres og digitaliseres, blir det viktigere og vanskeligere å se enkeltmennesket. 

Vi må ikke bli et kaldt samfunn, hvor vi ikke har tid til å bry oss om hverandre. Altfor mange faller utenfor. Altfor mange blir utsatt for mobbing – på skolen og i arbeidslivet. Jeg ville fokusert mer på å skape og vedlikeholde et inkluderende samfunn, tuftet på gode og sunne verdier, holdninger og karakter. Og så ville jeg jobbet iherdig med å bli kvitt janteloven, én gang for alle. Vi trenger flere, ikke færre, som heier på hverandre. Som ønsker hverandre godt, og som gjør hverandre gode. 

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Energisk, positiv, sosial og engasjert.

Q: Hvor går neste reise privat/arbeid?

A: Neste reise er privat, og den går til Mallorca. 

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg elsker å lage mat, og kan bruke en halv lørdag på kjøkkenet, hvor jeg forbereder og har invitert gjester på kvelden. Ellers er jeg glad i å reise, favorittstedet til familien er Bali – men jeg drar også veldig gjerne på storby-ferier. 

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Mannen min. I den grad han kan være «en ting». 

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg gleder meg veldig til to ting: Åpningen av Grand Café og utgivelse av vår egen kokebok til høsten!

Foto: Marianne Nygård-Hansen