Norwegian med fortsatt god passasjervekst og fulle fly i juli

I måneden som gikk, valgte over 2,9 millioner passasjerer å fly med Norwegian, en økning på 9 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden var på 94,6 prosent, opp 0,8 prosentpoeng, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 15 prosent, mens kapasitetsveksten (ASK) økte med 14 prosent denne måneden.

– Vi er veldig godt fornøyd med at så mange valgte å fly med Norwegian i juli. Tross en dårlig start på måneden, som dessverre påvirket reiseplanene til altfor mange av våre kunder, viser trafikktallene at den positive passasjerutviklingen fortsetter, og at fyllingsgraden er solid på alle markeder, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Flyselskapet gjennomførte 99,5 prosent av de planlagte flyvningene i juli. Punktligheten denne måneden var på 64,9 prosent, og ble kraftig påvirket av flytrafikkavviklingen i Europa generelt.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly. En fabrikkny Boeing 787-9 Dreamliner ble levert i juli. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Norwegian ble i juli kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax, for fjerde året på rad, og Verdens beste lavprisselskap på langruter, for andre året på rad.

Foto: Kabinbesetning under en Norwegian-flight. Fotograf: Bo Mathisen.