Clarion Hotel kapret gjev hotellkontrakt i Bjørvika

I kampen om HAV Eiendoms hotellkontrakt i Bjørvika, var det Nordic Choice-kjeden Clarion Hotel som stakk av med seieren. Det nye Clarion-hotellet skal etter planen stå ferdig i hovedstaden i begynnelsen av 2019, skriver Nordic Choice Hotels i en pressemelding.

– I dynamiske Bjørvika, Oslos nye sjøside og kulturelle møteplass, blir Clarion Hotel Bjørvika et nytt og viktig midtpunkt. En levende møteplass, som forener mennesker, kunst, kultur, matopplevelser og business. Målet er å fylle hotellet med heftige kunstneriske uttrykk, som integreres med resten av interiøret på en inspirerende måte. En fast kunstsamling skal komplementeres med utstillinger, events og andre happenings, ofte i nært samarbeid med kulturinstitusjoner i Bjørvika. Jeg gleder meg til å fylle det nye kunsthotellet i Oslo med energi og opplevelser utenom det vanlige, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder for Nordic Choice Hotels.

Onsdag kveld ble det klart at hotellkjeden Clarion Hotel stakk av med den gjeve hotellkontrakten i Bjørvika. Hotellplanene omfatter 253 hotellrom, inkludert to suiter, gym og spa, samt 1500 m² konferansefasiliteter, med total kapasitet til 1200 personer.

– HAV Eiendom er svært godt fornøyd med å få Nordic Choice Hotels som en langsiktig leietaker til hotellet i Bjørvika, og vi mener at kunsthotellet vil bidra til å aktivisere bydelen ytterligere, sier administrerende direktør i HAV Eiendom, Eva Hagen.

Hotellkjedens signaturrestaurant, Kitchen & Table, signert Obamas stjernekokk Marcus Samuelsson, skal også åpne i hotell-lokalene i Bjørvika. Restauranten, med kapasitet til over 200 gjester, vil få uteservering mot Dronning Eufemias Gate, samt bar og uteservering mot Akerselva-allmenningen. Den totale investeringen til HAV Eiendom og Nordic Choice Hotels utgjør over 600 millioner kroner.

– Det er drømmen for enhver hotelloperatør å drive et spektakulært fullservice-hotell midt i hovedstadens mest spennende bydel. Clarion Hotel Bjørvika får en fantastisk beliggenhet, i krysningspunktet mellom business, kultur og transport. Og i tråd med Clarions konsept, er ambisjonen å bli Bjørvikas mest pulserende møteplass, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Illustrasjon: Clarion Hotel Bjørvika. Illustrasjon fra Nordic Choice Hotels.