KLM med økovennlige bagasjelapper

Alle som har vært ute og reist, har hatt dem på bagasjen: Lappene som sitter rundt håndtaket, og sikrer at bagasjen din kommer frem til rett destinasjon. KLM erstatter nå alle bagasjelapper med en ny, økovennlig og billigere variant, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Bagasjelappen som blir brukt av KLM på flyplassen Schiphol i Amsterdam, består av tre lag: Fremside, et spesiallaminat og bakside. Nå får bagasjelappen en tynnere bakside, som består av ubleket papir, som påvirker naturen i mindre grad og som har lavere kostnad.

Krever mindre papir

Den nye bagasjelappen er mer økovennlig, ettersom den tynne baksiden ikke krever like mye papir. I dag består hver rull av 250 lapper, fremfor 210, som det var tidligere. Det innebærer at en rull må byttes fire ganger, i stedet for fem ganger, for hver tusende kollo. I tillegg er den nye lappen enklere å håndtere, og enklere å sette på bagasjen.

Bevisst personale

Takket være selskapets samvittighetsfulle personale, som tenker forbi sitt eget arbeidsområde, kan KLM gjennomføre ideer som bidrar til kostnadsbesparinger, og en mer bærekraftig virksomhet. Et annet eksempel på en vellykket idé, er Plastic Repair Shop på Engineering & Maintenance-avdelingen, som inspiserer og reparerer flykomponenter av plast, og gir disse et nytt liv, fremfor å kaste dem.

KLM er blitt anerkjent som verdens mest bærekraftige flyselskap av Dow Jones Sustainability Index 11 år på rad. Om du ønsker å vite mer om hvordan selskapet arbeider med bærekraft, kan du gå inn på www.klmtakescare.com/en.

Foto: Bagasjelapp. Foto fra KLM.